38

Απεργία έχουν κηρύξει τις τελευταίες ημέρες οι μουσικοί που παίρνουν μέρος σε παραστάσεις μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, με αποτέλεσμα πολλές θεατρικές σκηνές να παραμένουν κλειστές. Η Ένωση Αμερικανών Μουσικών διαμαρτύρεται για την απόφαση ορισμένων παραγωγών να προχωρήσουν σε απολύσεις συναδέλφων τους που εργάζονται στις ορχήστρες.

Σύμφωνα με το BBC, η απεργία συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα και αναμένεται να διαρκέσει αρκετά, αφού οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει συνομιλίες. Οι μεν κατηγορούν τους δε για αδιαλλαξία και για έλλειψη διάθεσης συμβιβασμού.

Αν η απεργία συνεχιστεί επί μακρόν, οι παραγωγοί έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιούν ηχογραφημένη μουσική. Ωστόσο, αυτό μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, αφού μπορεί να οδηγήσει τους ηθοποιούς στο πλευρό των μουσικών και η απεργία να γενικευθεί.

Πάντως, η αποχή των μουσικών έχει πρακτικά «κλείσει» τις μεγαλύτερες παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ με τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα. Μέχρι τώρα οι απώλειες έχουν φτάσει τα επτά εκατ. δολάρια.

Η κατάσταση γίνεται πιο ανησυχητική δεδομένου ότι η Νέα Υόρκη δεν έχει ακόμη σταθεί στα πόδια της οικονομικά μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Εστιατόρια, ξενοδοχεία, ηθοποιοί, μουσικοί, οδηγοί ταξί, ακόμη και οι πωλητές των χοτ ντογκ βιώνουν την οικονομική ύφεση εξαιτίας της μείωσης του τουρισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ