Διέψευσε -από τις Βρυξέλλες- τα σενάρια περί παραίτησής του ο Κώστας Σημίτης
«Όνειρα θερινής νυκτός» χαρακτήρισε τα σενάρια περί παραίτησης και διαδοχής του ο Κώστας Σημίτης. Από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός απέδωσε τη σεναριολογία σε «εκείνους που επιδιώκουν να παρεμποδίσουν το κυβερνητικό έργο».
«Όνειρα θερινής νυκτός» χαρακτήρισε τα σενάρια περί παραίτησης και διαδοχής του ο Κώστας Σημίτης. Από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός απέδωσε τη σεναριολογία σε «εκείνους που επιδιώκουν να παρεμποδίσουν το κυβερνητικό έργο».
Βάζοντας, δε, τέλος στη ρευστότητα των τελευταίων ημερών, επισήμανε: «δεν πρόκειται να τους κάνω τη χάρη. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει με συνέπεια και συστηματικότητα το έργο της, τα αποτελέσματα του οποίου θα τα παρουσιάσει την άνοιξη του 2004 και θα τα κρίνει ο ελληνικός λαός».
Η απάντηση του Κ.Σημίτη ήρθε από τις Βρυξέλλες -όπου βρίσκεται για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το Ιράκ-, κατά παράβαση της πάγιας τακτικής του, να μην σχολιάζει θέματα εσωτερικής πολιτικής όταν βρίσκεται στο εξωτερικό.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, ο πρωθυπουργός είχε ενοχληθεί από τα σενάρια των τελευταίων ημερών, και εξοργίστηκε όταν είδε να ανακυκλώνονται στις Κυριακάτικες εφημερίδες. Έτσι, αποφάσισε να δώσει απάντηση, το συντομότερο δυνατό.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού έκαναν λόγο για «εμφανή πολιτική σκοπιμότητα» των δημοσιευμάτων και την απέδωσαν στο πλαίσιο του «πολέμου των επιχειρηματικών συμφερόντων», που θεωρούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θ.Πάγκαλος ανέφερε στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής: «θα μας αφήσει, λοιπόν, πικραμένος και απογοητευμένος ο κ. Σημίτης; Ή οι διαδόσεις αυτές είναι ακόμα ένας εσωκομματικός εκβιασμός για να περάσουν χωρίς αντίσταση τα "δίκτυα" φιλοσημιτικών μελών στο εσωτερικό των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ;»
Το θέμα σχολίασε και ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, σημειώνοντας ότι «κάθε φορά που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα ή βαραίνει η ατμόσφαιρα είτε για εξωτερικούς λόγους, είτε για εσωτερικούς, έρχεται και επανέρχεται το θέμα της διαδοχολογίας και των ατέρμονων αναλύσεων. Δεν κουραστήκαμε να ακούμε, να βλέπουμε και να επαναλαμβάνουμε το ίδιο έργο;»
»Δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα, δεν υπάρχει τέτοια προοπτική, προχωράμε μπροστά και θα κριθούμε από το έργο μας και όχι τις φιλοδοξίες οποιωνδήποτε στελεχών μας» τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.