Μείωση παραγωγής στη Skoda εξαιτίας της γενικότερης πτώσης της αγοράς αυτοκίνητου
Η προφανής πτώση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων τόσο στην Τσέχικη όσο και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης οδήγησε τη Skoda στην απόφαση να αναθεωρήσει τους φετινούς εμπορικούς της στόχους και να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής δύο εκ των τριών μοντέλων που κατασκευάζει.
Η προφανής πτώση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων τόσο στην Τσέχικη όσο και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης οδήγησε τη Skoda στην απόφαση να αναθεωρήσει τους φετινούς εμπορικούς της στόχους και να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής δύο εκ των τριών μοντέλων που κατασκευάζει.
Συγκεκριμένα, ο Evzen Krauskopf, εκπρόσωπος Τύπου της Skoda, δήλωσε ότι η εταιρεία μείωσε κατά 100 μονάδες την ημερήσια παραγωγή του Fabia στα 940 οχήματα, και κατά 50 αυτήν του πολυτελούς Suberb στα 100 αυτοκίνητα ημερησίως.
Με αυτό τον τρόπο η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία αντιδρά στη γενική πτώση που παρουσιάζεται στην αγορά αυτοκινήτων. Οι μειώσεις αυτές θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά, σε περίπτωση που η ζήτηση αυξηθεί και πάλι, είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στον αρχικό μας προγραμματισμό ανέφερε ο E.Krauskopf, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα τα ακριβή νούμερα για την παραγωγή της Skoda το 2002.
Σημειώνεται ότι πριν από αρκετούς μήνες η Skoda, η οποία εξάγει το 70% των μοντέλων της, υπολόγιζε ότι θα διατηρήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις της σταθερές στο περσινό επίπεδο των 462.000 αυτοκινήτων.
Ωστόσο, οι πωλήσεις της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων για την Τσεχία αντιστοιχώντας στο 10% των εξαγωγών της, παρουσίασαν μείωση τον Αύγουστο σε ό,τι αφορά την εγχώρια, αλλά και τη γενικότερη αγορά της δυτικής Ευρώπης.
Οι συνολικές πωλήσεις της σημείωσαν πτώση κατά 7,4% στα 228.336 αυτοκίνητα κατά το πρώτο μισό του έτους. Αναφερόμενος στο μεσαίου μεγέθους μοντέλο της εταιρείας, το Octavia, ο E.Krauskopf δήλωσε ότι οι πωλήσεις του ξεπερνούν τις προσδοκίες της Skoda, με αποτέλεσμα να μην επηρεαστεί από τη μείωση αυτή της παραγωγής.
Πηγή: Skoda Auto
auto.in.gr
- Μητσοτάκης αποθεώνει… Μητσοτάκη: Από ένα μεγάλο ερωτηματικό η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο θαυμαστικό
- Ποιοι Ευρωπαίοι πληρώνουν τους υψηλότερους φόρους; – Τι ισχύει για τους Έλληνες;
- Metallica: Οδηγίες της τελευταίας στιγμής, πριν τη μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις» – Εγκαινιάστηκε το Μουσείο με τις αρχαιότητες του Μετρό
- Ιστορικό επίτευγμα για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Ευρωλίγκα
- Συνενοχή
- Κατρίνης: Ένα drone επιβεβαίωσε ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι
- Αποκλειστικά από τα φυλάκια η προσέλευση στο πρώην Ειρηνοδικείο από Δευτέρα – Η ανακοίνωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442