Formula 1: Νέα ελαστικά της Bridgestone για το GP Ιαπωνίας
Η Bridgestone, η ιαπωνική εταιρία που προμηθεύει με ελαστικά τις ομάδες F1, κατασκεύασε νέο τύπο ελαστικών Medium, θεωρώντας ότι είναι καταλληλότερος για τις συνθήκες του Grand Prix Ιαπωνίας, που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Suzuka στις 8 Οκτωβρίου.
Η Bridgestone, η ιαπωνική εταιρία που προμηθεύει με ελαστικά τις ομάδες F1, κατασκεύασε νέο τύπο ελαστικών Medium, θεωρώντας ότι είναι καταλληλότερος για τις συνθήκες του Grand Prix Ιαπωνίας, που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Suzuka στις 8 Οκτωβρίου.
«Ο αγώνας αυτός είναι κρίσιμος όχι μόνο για τους οδηγούς, αλλά και για μας» τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της Bridgestone, Yoshihiko Ichikawa. «Πρόκειται να προμηθεύσουμε τις ομάδες με έναν τύπο ελαστικών για στεγνό οδόστρωμα, και τρεις για βρεγμένο. Ο βασικός τύπος των ελαστικών βροχής θα είναι Medium, με διαφορετική όμως σύνθεση, που θα προσφέρει περισσότερη διάρκεια ζωής και πρόσφυση από τον τύπο που χρησιμοποιήθηκε στους προηγούμενους αγώνες».
«Τα ελαστικά βροχής Medium, τα οποία δοκιμάστηκαν ήδη στο Spa, θα έχουν τρεις διαφορετικές χαράξεις και σύνθεση γόμας, μια για απλή υγρασία (Intermediate), μια για ελαφριά βροχή (Standard Wet) και μια για δυνατή βροχόπτωση (Heavy Wet)».
«Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε στη Suzuka μόνο ελαστικά Medium, αφού η σύνθεσή τους είναι παρόμοια με αυτή των ελαστικών Soft, ενώ προσφέρουν παράλληλα μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι ομάδες δοκίμασαν την προηγούμενη εβδομάδα το νέο τύπο ελαστικών στο Silverstone, στο Fiorano, στο Mugello, στο Estoril και στο Magny Cours».
«Δεν χρειάζεται πλέον να μεταφέρουμε στη Suzuka ελαστικά Soft, εφόσον ο νέος τύπος Medium καλύπτει τις ανάγκες των ομάδων» συμπλήρωσε ο Yoshihiko Ichikawa. «Η ιαπωνική πίστα είναι ταχύτατη, με τεχνικές στροφές. Παράλληλα, ο συντελεστής πρόσφυσης είναι εξαιρετικός, φθείρει όμως πρόωρα τα ελαστικά και πιστεύουμε ότι ο νέος τύπος είναι ιδανικός».
- Συνενοχή
- Κατρίνης: Ένα drone επιβεβαίωσε ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι
- Αποκλειστικά από τα φυλάκια η προσέλευση στο πρώην Ειρηνοδικείο από Δευτέρα – Η ανακοίνωση
- LIVE: Λίβερπουλ – Τσέλσι
- Ορλάντο Μπλουμ: Μαζί με την Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας σε ένα εκρηκτικό θρίλερ επιβίωσης
- Τι εκτιμούν οι στρατιωτικές αρχές για το πλωτό drone στην Λευκάδα; – Ποιος ήταν ο στόχος και οι χειριστές του
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Καιρός: Θερμή εισβολή από την ερχόμενη εβδομάδα – Πότε θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στους 34°C
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442