Επιστροφή στο μέλλον για τη Lancia με τη Fulvietta
Ξέρετε πώς είναι να ξαναζείτε παλιές στιγμές δόξας; Προφανώς, η Lancia το γνωρίζει. Η οικονομικά ταλανισμένη ιταλική εταιρεία πραγματοποιεί μια... επιστροφή στις ρίζες, προκειμένου να βελτιώσει το προφίλ της - με εξαιρετικά από ό,τι φαίνεται αποτελέσματα.
Ξέρετε πώς είναι να ξαναζείτε παλιές στιγμές δόξας; Προφανώς, η Lancia το γνωρίζει. Η οικονομικά ταλανισμένη ιταλική εταιρεία πραγματοποιεί μια… επιστροφή στις ρίζες, προκειμένου να βελτιώσει το προφίλ της – με εξαιρετικά από ό,τι φαίνεται αποτελέσματα.
Το αυτοκίνητο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι η νέα Fulvietta, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2005 και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας θα είναι η νέα μεγάλη επιτυχία τους.
Από στιλιστικής άποψης, το αυτοκίνητο δανείζεται πολλά στοιχεία από τη Lancia Fulvia HF των δεκαετιών του ΄60 και του ΄70, το ωραιότερο κατά πολλούς μοντέλο της ιταλικής φίρμας. Οι επιρροές που έχει δεχτεί είναι περισσότερο αισθητές στο πίσω μέρος, με τον επίπεδο τρίτο όγκο και τα τοποθετημένα στις γωνίες φώτα.
Επίσης, οι επίπεδες πλευρικές επιφάνειες και η χαμηλή, οριζόντια γραμμή της οροφής αποτελούν στοιχεία που θυμίζουν το παλιότερο μοντέλο. Στο μπροστινό μέρος, οι καμπύλες της Fulvia είναι λιγότερο εμφανείς, αν και η φαρδιά μαύρη ματ γρίλια παραπέμπει στο ένδοξο παρελθόν της εταιρείας.
H Fulvietta θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό (περίπου 2.000 μονάδες το χρόνο) και θα βασίζεται στο δάπεδο της επόμενης γενιάς του Fiat Punto. Κάτω από το καπό της νέας Lancia θα τοποθετούνται βενζινοκινητήρες αλλά και κινητήρες diesel. Στη δεύτερη περίπτωση το αυτοκίνητο θα εξοπλίζει ο νέος πεντακύλινδρος κινητήρας, τεχνολογίας common rail, χωρητικότητας 2,4 λίτρων, που ανέπτυξαν από κοινού η Fiat με την General Motors, από την οποία θα προέρχονται και οι βενζινοκινητήρες.
Στην κορυφαία έκδοση θα τοποθετείται ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της Opel, χωρητικότητας 2,0 λίτρων, ισχύος 192 ίππων. Τη σειρά θα συμπληρώσουν μηχανικά σύνολα 16V 1,6 και 1,8 λίτρων, στα οποία εφαρμόζεται η τεχνολογία άμεσου ψεκασμού της GM. Το κόστος του αυτοκινήτου υπολογίζεται ανάμεσα στα 30.000 ευρώ και τα 38.000 ευρώ.
Στο μεταξύ, η Fiat προγραμματίζει την αναμόρφωση της γκάμας της, με στόχο την αύξηση των πωλήσεών της, οι οποίες το 2002 στην Ευρώπη παρουσίασαν πτώση κατά 17%. Έτσι, το σχέδιο Fiat Large Car, που ματαιώθηκε πέρσι, μπαίνει και πάλι σε εφαρμογή με ημερομηνία έναρξης το 2006. Ένα νέο Punto, ένα μικρό SUV και ένα Mutlipla αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους, μαζί με τον αντικαταστάτη της Alfa 156, μάλλον το 2005.