Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
weather-icon 25o
Αιφνιδιασμός J.P.Montoya με pole position στο GP Βελγίου

Αιφνιδιασμός J.P.Montoya με pole position στο GP Βελγίου

Η σειρά της εκκίνησης του GP Βελγίου Στο σύμπλεγμα των τριών στροφών της Eau Rouge κρίθηκε η pole position του βελγικού Grand Prix, την οποία κατέκτησε ο Juan-Pablo Montoya, με δεύτερο τον Ralf Schumacher, ενώ ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Michael Schumacher, σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, με διαφορά 2,6 δευτερολέπτων από τον Κολομβιανό οδηγό της […]

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Η σειρά της εκκίνησης του GP Βελγίου



Στο σύμπλεγμα των τριών στροφών της Eau Rouge κρίθηκε η pole position του βελγικού Grand Prix, την οποία κατέκτησε ο Juan-Pablo Montoya, με δεύτερο τον Ralf Schumacher, ενώ ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Michael Schumacher, σημείωσε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, με διαφορά 2,6 δευτερολέπτων από τον Κολομβιανό οδηγό της Williams και 1,7 από τον αδελφό του!



Η μεγάλη διαφορά του οδηγού της Ferrari από τους οδηγούς της Williams -ο Ralf Schumacher οδήγησε το νέο μονοθέσιο της ομάδας, FW23B-7 που διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική και πλαίσιο- δεν προέκυψε τυχαία. Στο πρώτο ημίωρο της διαδικασίας, κανείς οδηγός δεν επιχείρησε να χρονομετρηθεί, καθώς η βελγική πίστα ήταν ακόμα υγρή από την πρωινή βροχόπτωση. Όταν στέγνωσε αρκετά, οι πρώτοι οδηγοί “χάραξαν” την αγωνιστική γραμμή χρησιμοποιώντας ελαστικά intermadiate.



Το τελευταίο δεκάλεπτο δημιουργήθηκε αναπόφευκτα συνωστισμός, που στέγνωσε αρκετά την πίστα. Οι οδηγοί της Williams, εκμεταλλευόμενοι σωστά τις πληροφορίες της ομάδας σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, χρησιμοποίησαν -νωρίτερα από τον ανταγωνισμό- στεγνά και μαλακά ελαστικά, ειδικά για χαμηλές θερμοκρασίες, με σκληρότερες αναρτήσεις και μεγαλύτερη αεροδυναμική πίεση στα μονοθέσιά τους, παρατηρώντας ότι κέρδιζαν έτσι περισσότερο χρόνο στον πρώτο τομέα της πίστας, ειδικά στην “τριπλή στροφή” Eau Rouge, της οποίας η είσοδος ήταν ήδη στεγνή.



Η ισχύς του κινητήρα της BMW τους “εκτόξευε” μέχρι τη Les Compes, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στις επόμενες δύο στροφές της Eau Rouge, που ήταν ακόμη υγρές, αφού ουσιαστικά περνούσαν από “πάνω” τους, καθώς ο δρόμος κατηφορίζει στην κορυφή, βασιζόμενοι στην αυξημένη αεροδυναμική πίεση και τις σκληρές αναρτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εξωτερικό τμήμα της Eau Rouge είχε στρωθεί με άσφαλτο, η οποία αντικατέστησε την “αμμοπαγίδα”, που ευθύνονταν για τα αναρίθμητα ατυχήματα -όπως των R.Zonta και J.Villeneuve το 1999- που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν.



Σύμφωνα με τον διευθυντή της Michelin Sport, Pierre Dupasquier, τα ελαστικά που χρησιμοποίησαν οι οδηγοί της Williams δεν έχουν δοκιμαστεί στην πίστα από τους οδηγούς της Toyota,γεγονός που αμφισβητούν οι άλλες ομάδες.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η McLaren υπέβαλε ένσταση, σύμφωνα με την οποία ζήτησε από τους Αγωνοδίκες να εξετάσουν αν οι οδηγοί υπάκουσαν στις κίτρινες προειδοποιητικές σημαίες που είχαν υψωθεί στο σημείο που είχε σταματήσει ο οδηγός της Sauber, Nick Heidfeld -λόγω εμπλοκής της 5ης σχέσης του κιβωτίου ταχυτήτων του μονοθεσίου του-, “στοχεύοντας” τον Juan-Pablo Montoya και όσους σημείωσαν ταχύτερο χρόνο από τους οδηγούς της, η οποία εκδικάστηκε και απερρίφθη.



Ο Michael Schumacher, αν και αντιλήφθηκε εγκαίρως τη λύση τοποθετώντας στεγνά ελαστικά, δεν ήταν σε θέση να κινηθεί στους αντίστοιχους ρυθμούς των οδηγών της Williams, καθώς το set-up του μονοθεσίου του ήταν κατάλληλο για βρεγμένη πίστα, σε αντίθεση με το εφεδρικό, που ήταν ρυθμισμένο για στεγνή και το οποίο ήταν αργά για να το χρησιμοποιήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γερμανός οδηγός της Ferrari δεν είχε καταφέρει να βρει τις ρυθμίσεις για απλώς υγρή πίστα το πρωί. Οι τεχνικοί είχαν χάσει πολύτιμο χρόνο συναντώντας πρόβλημα με μία… βίδα όταν ρύθμιζαν το camber των εμπρός τροχών, ενώ ο χρόνος των 90 λεπτών των ελεύθερων δοκιμών είχε περιοριστεί στο μισό, αφού ήταν αδύνατο να φτάσει έγκαιρα στην πίστα το ιατρικό ελικόπτερο, το οποίο είχε καθηλωθεί στη βάση του λόγω ομίχλης.



Ο Rubens Barrichello χρησιμοποίησε intermediate ελαστικά, όπως και οι οδηγοί της McLaren, σημειώνοντας τον πέμπτο χρόνο. Ο Mika Hakkinen άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή και τοποθέτησε στεγνά, ήταν όμως αργά να βελτιώσει το χρόνο του, καθώς του απέμενε μόλις ένας γύρος πριν εκπνεύσει ο χρόνος, και ο Φινλανδός παρέμεινε έβδομος, ενώ ο team-mate του, David Coulthard, σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόν

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
Cookies