Ελαφρύτερο αγωνιστικό πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές προτείνουν Πελέ και Πλατινί
Πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης προς τους ποδοσφαιριστές, καθώς έπειτα από τις αρκετές εκπλήξεις οι οποίες σημειώθηκαν στο 17ο Μουντιάλ, αστέρια του παρελθόντος συμφωνούν πως οι εκπρόσωποι των προηγμένων, ποδοσφαιρικά, χωρών είναι ιδιαίτερα κουρασμένοι.
Τόσο ο Πελέ όσο και ο Μισέλ Πλατινί, συμφώνησαν πως η επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται ειδικά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έγινε ορατή στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας. Προτείνουν, λοιπόν, ελαφρύτερο πρόγραμμα προκειμένου να μην παρουσιάζεται μέτριο θέαμα στους αγωνιστικούς χώρους.
«Οι παίκτες των κορυφαίων ομάδων ήταν κουρασμένοι, ενώ ομάδες όπως η Νότιος Κορέα και οι ΗΠΑ είχαν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν» εξήγησε ο Βραζιλιάνος Πελέ.
«Στη δεκαετία του 1970 η Βραζιλία είχε τρεις, καμιά φορά και πέντε μήνες στη διάθεσή της για προετοιμασία. Είναι σημαντικό να κάνεις τουλάχιστον ένα μήνα προετοιμασία, αλλιώς θα είσαι εξαντλημένος, όπως ήταν οι ομάδες της Γαλλίας, την Αργεντινής και της Ιταλίας» συμπλήρωσε το «μαύρο διαμάντι».
Κι ο Γάλλος Μισέλ Πλατινί, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον επίσημο δικτυακό τόπο του 17ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, μίλησε για την κόπωση την οποία παρατήρησε στους παίκτες κορυφαίων ομάδων, ενώ στάθηκε και στη διαιτητική εύνοια την οποία είχε η ομάδα της Νοτίου Κορέας.
«Το καλεντάρι είναι γεμάτο από αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων, κυπέλλων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι αλλαγές στο Champions League διόγκωσαν το πρόβλημα κι έτσι οι παίκτες είναι κουρασμένοι. Το αποτέλεσμα φαίνεται στο γήπεδο».
Ερωτηθείς για τις αποφάσεις των διαιτητών στο τρέχον Παγκόσμιο Κύπελλο ο Πλατινί δεν έκρυψε την άποψή του, μολονότι μέλος της FIFA.
«Υπήρξαν τεράστια προβλήματα τα οποία ζητούν λύση. Η Νότιος Κορέα είχε εκτός από καλή ομάδα και τύχη, και τούς διαιτητές με το μέρος της. Ειδικά στους αγώνες της με την Ισπανία και την Ιταλία».
Δείτε πώς δια,μορφώθηκαν τα ζευγάρια στους «4» του Champions League, μετά τις προκρίσεις των Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου, με τις οποίες ολοκληρώθηκε η φάση των προημιτελικών.
Χειρότερα δεν γινόταν για την Άρσεναλ που κινδύνεψε από την Σπόρτινγκ, η οποία είχε και δοκάρι στο 43’, καθώς οι γηπεδούχοι κάθισαν στο 1-0 του πρώτου αγώνα. Δοκάρι είχε και η Άρσεναλ στο 84’.