Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Οι αμερικανικές αρχές εκκένωσαν τον Λευκό Οίκο, υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Οι αμερικανικές αρχές εκκένωσαν τον Λευκό Οίκο, υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διέταξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης την εκκένωση του Λευκού Οίκου. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εκκένωση διατάχθηκε επειδή εντοπίστηκε ένα αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφος. Ο συναγερμός έληξε δεκαπέντε λεπτά αργότερα.

37

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διέταξαν τα ξημερώματα της Πέμπτης την εκκένωση του Λευκού Οίκου. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εκκένωση διατάχθηκε επειδή εντοπίστηκε ένα αγνώστου ταυτότητας μονοκινητήριο αεροσκάφος να υπερίπταται πάνω από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα οι Αρχές επέτρεψαν την επιστροφή εργαζομένων και των δημοσιογράφων στο κτίριο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το μονοκινητήριο αεροσκάφος μπήκε προφανώς κατά λάθος στην απαγορευμένη ζώνη, σε απόσταση μερικών μόνο μιλίων από το Λευκό Οίκο.

Στην ερώτηση εάν ο πρόεδρος διέτρεξε κίνδυνο, ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος απάντησε αρνητικά, διευκρινίζοντας ότι ο Τζορτζ Μπους παρέμεινε στο Λευκό Οίκο και δεν μεταφέρθηκε σε καταφύγιο. Σύμφωνα, πάντως, με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Τζορτζ Μπους δεν βρισκόταν στο Λευκό Οίκο όταν διατάχθηκε η εκκένωση.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους, τη στιγμή που διατάχθηκε η εκκένωση του Λευκού Οίκου, είχε μόλις επιστρέψει από εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Ρεπουμπλικανοί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον.

Λίγες ώρες νωρίτερα, γειτονικό κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας επίσης εκκενώθηκε, εξαιτίας ενός ύποπτου πακέτου που εντοπίστηκε και το οποίο τελικά αποδείχθηκε ακίνδυνο.

Ο Λευκός Οίκος είχε εκκενωθεί και κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το FBI προειδοποιεί για επιθέσεις την 4η Ιουλίου

Εν τω μεταξύ, το FBI προειδοποιεί για τον κίνδυνο να γίνουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 4η Ιουλίου -Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ- και ζήτησε επαγρύπνηση των υπηρεσιών, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ.

Οι πηγές τις οποίες επικαλούνται τα ειδησεογραφικά πρακτορεία επισήμαναν ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αξιόπιστες, αλλά τόνισαν ότι η 4η Ιουλίου είναι μία σημαντική ημέρα στην αμερικανική ιστορία και τρομοκρατικές οργανώσεις στο παρελθόν την έχουν επιλέξει για επιθέσεις.

«Κάποιες εκδηλώσεις συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό διασημοτήτων και πολιτικών ηγετών» τόνισε αξιωματούχος του FBI. Για τον λόγο αυτό οι επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας ζητούν να ληφθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και να καταρτισθεί σχέδιο δράσης σε περίπτωση που γίνει τρομοκρατική επίθεση.

Τελευταία ενημέρωση 5:15

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies