Ψήφο εμπιστοσύνης από την αλβανική Βουλή έλαβε η κυβέρνηση Μάικο
Τερματίζοντας το κενό εξουσίας που διήρκεσε σχεδόν ένα μήνα, το αλβανικό Κοινοβούλιο έδωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Παντελί Μάικο με 81 ψήφους υπέρ και 42 κατά.
Τερματίζοντας το κενό εξουσίας που διήρκεσε σχεδόν ένα μήνα, το αλβανικό Κοινοβούλιο παρέσχε τα ξημερώματα της Παρασκευής ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Παντελί Μάικο με 81 ψήφους υπέρ και 42 κατά, όπως μετέδωσε το Reuters.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι το ουσιαστικό πρόβλημα -αυτό δηλαδή της αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φάτος Νάνο, και του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα- δεν έχει ακόμη επιλυθεί και θα αποτελεί μόνιμη «πληγή» για τα πολιτικά δρώμενα στην Αλβανία.
Για το λόγο αυτό, η νέα κυβέρνηση δεν φαίνεται να επιβιώνει επί μακρόν και το έργο της ενδέχεται να υπομονευτεί εξαιτίας της φιλοδοξίας του Φάτος Νάνο να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας στις εκλογές του Ιουνίου, κάτι που ασφαλώς θα προσπαθήσει να αποτρέψει ο Μέτα.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.