
Ανθρώπινα όργανα κατά παραγγελία
Για πρώτη φορά στην ιστορία επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τεχνητή καρδιά ολόιδια με την προηγούμενη που είχε πάψει να λειτουργεί. Για να το επιτύχουν αυτό αφαίρεσαν όλα τα κύτταρα της
![[Καρδιά]](http://www.eeei.gr/blogimg/289_human_heart.jpg)
Για πρώτη φορά στην ιστορία επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τεχνητή καρδιά ολόιδια με την προηγούμενη που είχε πάψει να λειτουργεί.
Για να το επιτύχουν αυτό αφαίρεσαν όλα τα κύτταρα της νεκρής καρδιάς κρατώντας μόνο τον πρωτεϊνικό ιστό της. Πάνω σε αυτό τον σκελετό τοποθέτησαν βλαστικά κύτταρα και αυτά μετασχηματίστηκαν στον ιστό που είχε αφαιρεθεί.
Χάρη στην τεχνική αυτή θα είναι δυνατή η δημιουργία οργάνων κατά παραγγελία και ο οργανισμός του ασθενή θα τα δέχεται χωρίς πρόβλημα, καθώς θα έχουν την ίδια βιοχημική ταυτότητα με τη δική του.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα τα πειράματα που έχουν γίνει αφορούν μόνο ποντίκια και χοίρους. Θα περάσουν λοιπόν πολλά χρόνια ακόμη μέχρι η τεχνική αυτή να αρχίσει να εφαρμόζεται και σε ανθρώπους.
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442