Ισχυρότερο νέο Mini 200 ίππων από την Alpina
Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η παραγωγή του Mini στις εγκαταστάσεις της BMW στο Oxford της Μ. Βρετανίας, και παρουσιάστηκαν οι πρώτες βελτιωμένες εκδόσεις του. Αρχής γενομένης από τη γερμανική εταιρεία βελτιώσεων Alpina, η οποία εξειδικεύεται σε αυτοκίνητα της BMW, ένα μοντέλο βασισμένο στην ισχυρότερη έκδοση παραγωγής του νέου Mini, την Cooper S, εξοπλισμένο με κινητήρα […]
Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η παραγωγή του Mini στις εγκαταστάσεις της BMW στο Oxford της Μ. Βρετανίας, και παρουσιάστηκαν οι πρώτες βελτιωμένες εκδόσεις του.
Αρχής γενομένης από τη γερμανική εταιρεία βελτιώσεων Alpina, η οποία εξειδικεύεται σε αυτοκίνητα της BMW, ένα μοντέλο βασισμένο στην ισχυρότερη έκδοση παραγωγής του νέου Mini, την Cooper S, εξοπλισμένο με κινητήρα απόδοσης 200 ίππων ετοιμάζεται να δει το φως της δημοσιότητας.
Η χωρητικότητα του κινητήρα αυξήθηκε από 1.600κ.εκ. σε 1.800κ.εκ., ενώ βελτιωτικές επεμβάσεις έχουν σημειωθεί στον υπερσυμπιεστή και το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων, προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση κατά 45 ίππους, σε σχέση με την έκδοση Cooper S.
Οι υπεύθυνοι της BMW δεν διευκρίνισαν πότε η νέα βελτιωμένη έκδοση Mini θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, αναμένεται να κυκλοφορήσει σχεδόν ταυτόχρονα με το Cooper S, δηλαδή το Μάρτιο 2002, καθώς οι τεχνικοί της Alpina είχαν από νωρίς πρόσβαση στα πρωτότυπα και τα σχέδια του νέου Mini, και έτσι είχαν τη δυνατότητα να προετοιμάσουν έγκαιρα το δικό τους μοντέλο.
Οι εκδόσεις One και Cooper του νέου Mini θα αρχίσουν πιθανότατα να διατίθενται στη Μ. Βρετανία τον προσεχή Ιούλιο και στην υπόλοιπη Ευρώπη από το Σεπτέμβριο.
auto.in.gr
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
- Εξπρές επιστροφές φόρου κάθε εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442