Από το Μάιο η εφαρμογή για ενίσχυση των δημοσιονομικών εσόδων
Στην επαναφορά της φορολόγησης των αποδόσεων των repos προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενισχύσει τα δημοσιονομικά έσοδα και να τονώσει τη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη επενδυτική κίνηση για repos.
61
Στην επαναφορά της φορολόγησης των αποδόσεων των repos προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενισχύσει τα δημοσιονομικά έσοδα και να τονώσει τη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη επενδυτική κίνηση για repos.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην αγορά repos οδηγεί το οικονομικό επιτελείο στη σκέψη να υιοθετήσει και πάλι τις ρυθμίσεις για φορολόγηση των αποδόσεων των repos σε ποσοστό έως και 10%.
Ήδη έχει καταρτιστεί σχετική ομάδα εργασίας στο υπουργείο η οποία εξετάζει πιθανές επιπτώσεις στη ζήτηση των repos σε περίπτωση φορολόγησής τους. Με γνώμονα την εναρμόνιση του καθεστώτος φορολόγησης όλων των αποδόσεων καταθετικών προϊόντων πρόκειται να λάβει την τελική του απόφαση με σχέδιο νόμου που θα δημοσιοποιήσει έως τον ερχόμενο μήνα.
Αρχικά είχε προγραμματιστεί να επανεφαρμοστεί η ρύθμιση φορολογίας το Σεπτέμβριο του 2001, χρονοδιάγραμμα το οποίο στην πορεία άλλαξε με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο εφαρμογής του τον ερχόμενο Μάιο αμέσως μετά την αναβάθμιση της Σοφοκλέους σε ώριμη αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιόκιτς: «Αν ήμασταν στη Σερβία θα μας είχαν διώξει όλους»
- Μανιφέστο Τσίπρα: Τρεις δυνάμεις, μία συμπαράταξη και η ελπίδα για μια κυβερνώσα Αριστερά της Νέα Εποχής
- Ο Τραμπ απειλεί να αποσύρει στρατεύματα από τις «απαίσιες» Ιταλία και Ισπανία – Η απάντηση Μαδρίτης και Ρώμης
- Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε το τραύμα στο δάχτυλο του 5χρονου αγοριού
- «Σαν μεγάλο αιλουροειδές» – Η ερωτική ζωή του Άιρτον Σένα πριν το τραγικό ατύχημα
- Η στρατηγική «μην ενοχλείτε» από τον Λανουά
- Ο πόλεμος στο Ιράν επιτάχυνε την πράσινη μετάβαση, λέει ο ΟΗΕ
- Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442