11 τρισ. δρχ. από το Γ ΚΠΣ θα χρησιμοποιηθούν για την αγροτική πολιτική
Η διάθεση 11 τρισ. δραχμών από το Γ ΚΠΣ για την ανάπτυξη της περιφέρειας, η κατασκευή μικρών αρδευτικών έργων για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και η στροφή στην ποιότητα των προϊόντων αποτελούν προτεραιότητες του γεωργικού προγράμματος της κυβέρνησης, το οποίο απασχόλησε την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο.
71
Η διάθεση 11 τρισ. δραχμών από το Γ ΚΠΣ για την ανάπτυξη της περιφέρειας, η κατασκευή μικρών αρδευτικών έργων για την αντιμετώπιση της ξηρασίας και η στροφή στην ποιότητα των προϊόντων αποτελούν προτεραιότητες του γεωργικού προγράμματος της κυβέρνησης, το οποίο απασχόλησε την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, σε συνέντευξη Τύπου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, έγινε επικαιροποίηση του κυβερνητικού γεωργικού προγράμματος, που συνοπτικά περιέχει οκτώ σημεία δράσης στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάπτυξη της υπαίθρου. Ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε ότι:
– Μέσα στο Μάρτιο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ. Με το πρόγραμμα ΗΣΙΟΔΟΣ, που θα εφαρμοστεί, επιδιώκεται η αναμόρφωση του θεσμού των γεωργικών ασφαλίσεων.
– Τον Απρίλιο θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη διαχείριση των υδάτων. Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την κατανομή των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας.
– Για το θέμα του αγροτικού καναλιού, αποφασίστηκε να ενταχθεί το σχετικό πρόγραμμα στο γενικότερο κυβερνητικό σχεδιασμό.
Επιπλέον:
– Θα πραγματοποιηθεί στροφή στα προϊόντα ποιότητας για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των καταναλωτών.
– Αποφασίστηκε η στήριξη πολιτικών που έχουν σχέση με μειονεκτικές περιοχές.
– Προωθείται η προστασία της αγροτικής δραστηριότητας και κάποιες επιμέρους παρεμβάσεις, που εντάσσονται γενικότερα στην ανάπτυξη της υπαίθρου.
Παράλληλα, εξετάστηκε η πορεία των έργων για τη διαχείριση υδάτινων πόρων, τα οποία θα λειτουργούν υπό την εποπτεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής γεωργίας. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι προοπτικές της ελληνικής γεωργίας είναι αισιόδοξες, άποψη που στηρίζεται εν μέρει στην εξασφάλιση 11 τρισ. δραχμών από το Γ ΚΠΣ που θα διατεθούν στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.
Ο κ. Σημίτης επισήμανε την ανάγκη βελτίωσης του πιστωτικού συστήματος που εξυπηρετεί τους αγρότες αλλά και την προώθηση συνδυασμένων πολιτικών που θα βελτιώσουν τη ζωή στην ύπαιθρο, ώστε να είναι ελκυστική για τους κατοίκους της περιφέρειας και ιδιαίτερα για τους αγρότες, και να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ικανοποιητικής διαβίωσης στην περιοχή τους. Τόνισε ακόμη την ανάγκη βελτίωσης των προγραμμάτων κατάρτισης και πληροφόρησης των αγροτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Γιόκιτς: «Αν ήμασταν στη Σερβία θα μας είχαν διώξει όλους»
- Μανιφέστο Τσίπρα: Τρεις δυνάμεις, μία συμπαράταξη και η ελπίδα για μια κυβερνώσα Αριστερά της Νέα Εποχής
- Ο Τραμπ απειλεί να αποσύρει στρατεύματα από τις «απαίσιες» Ιταλία και Ισπανία – Η απάντηση Μαδρίτης και Ρώμης
- Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε το τραύμα στο δάχτυλο του 5χρονου αγοριού
- «Σαν μεγάλο αιλουροειδές» – Η ερωτική ζωή του Άιρτον Σένα πριν το τραγικό ατύχημα
- Η στρατηγική «μην ενοχλείτε» από τον Λανουά
- Ο πόλεμος στο Ιράν επιτάχυνε την πράσινη μετάβαση, λέει ο ΟΗΕ
- Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442