Αλλοδαπούς αριστούχους μαθητές βράβευσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης
«Λέμε όχι στην ξενοφοβία» ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, βραβεύοντας την Παρασκευή πέντε αριστούχους μαθητές και μαθήτριες αλλοδαπών οικογενειών που ζουν στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και 24 ερασιτέχνες αθλητές από την ίδια περιοχή, που πέτυχαν ιδιαίτερες διακρίσεις την περίοδο 1999 - 2000. Σε όλους δόθηκαν βιβλία για τη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και την ιστορία του αθλητισμού στην Ελλάδα, αλλά και επιταγές με ποσά από 200.000 έως 400.000 δραχμές.
«Λέμε όχι στην ξενοφοβία» ήταν το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης, βραβεύοντας την Παρασκευή πέντε αριστούχους μαθητές και μαθήτριες αλλοδαπών οικογενειών που ζουν στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και 24 ερασιτέχνες αθλητές από την ίδια περιοχή, που πέτυχαν ιδιαίτερες διακρίσεις την περίοδο 1999 – 2000. Σε όλους δόθηκαν βιβλία για τη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και την ιστορία του αθλητισμού στην Ελλάδα, αλλά και επιταγές με ποσά από 200.000 έως 400.000 δραχμές.
Ο κ. Πασχαλίδης συνεχάρη τους μαθητές και αθλητές που βραβεύτηκαν και διαβεβαίωσε ότι «το υπουργείο, φτωχό σε χρήματα, αλλά πλούσιο σε ιδέες και αγάπη, θα σταθεί δίπλα τους». Ανάμεσα στους πέντε μαθητές ήταν και ο νεαρός Αλβανός Οδυσσέας Τσενάι, από το 3ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας, ο οποίος έγινε γνωστός από το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με το εάν έπρεπε να είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Ο Τσενάι δεν θέλησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους, δύο άλλοι αριστούχοι όμως, ο 15χρονος Κώστας Φωτιάδης και η 16χρονη Ιουλία Μποέδου, από τη Ρωσία και την Αλβανία αντίστοιχα θυμήθηκαν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν τα πρώτα χρόνια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους συμμαθητές, τους καθηγητές και τους φίλους τους.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.