Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον Γλύξμπουργκ για να καλύψει την αποτυχία της, δηλώνει ο Μητσοτάκης
Στην αντεπίθεση πέρασε την Πέμπτη ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σκοπίμως χρησιμοποιεί το θέμα της βασιλικής περιουσίας για να καλύψει τα μεγάλα προβλήματα και την αποτυχία της, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας.
Στην αντεπίθεση πέρασε την Πέμπτη ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σκοπίμως χρησιμοποιεί το θέμα της βασιλικής περιουσίας για να καλύψει τα μεγάλα προβλήματα και την αποτυχία της, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας.
«Αν ο κ. Σημίτης δεν ενεργεί ηθελημένα, υψώνοντας το θέμα της βασιλικής περιουσίας στην κοινή γνώμη και αναζωπυρώνοντας παλαιά πάθη για να καλύψει τα μεγάλα προβλήματα και την τραγική αποτυχία της κυβέρνησης του, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας, τότε είναι προφανές ότι κάνει βαρύ πολιτικό λάθος. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον υφυπουργό Τύπου Τηλέμαχο Χυτήρη ότι είπε ψέματα την Τετάρτη, όταν δήλωσε πως εξήχθη αρχαιολογικός θησαυρός στο εξωτερικό, και προκάλεσε τον εκτελούντα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου να δώσει στη δημοσιότητα τα πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής.
«Η δημιουργία οξύτητας, οι χυδαίες επιθέσεις και οι ανακρίβειες που γράφονται εναντίον ενός ανθρώπου, που επιτέλους δεν έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί, ούτε λεβεντιά δείχνουν ούτε και στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν έχουν τον ίδιο ακραίο φανατισμό λειτουργούν θετικά υπέρ της κυβέρνησης. (…) Αντίθετα, μας εμφανίζουν ως χώρα πολιτικά υποανάπτυκτη, που δεν σέβεται τις στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα» κατέληξε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της διευθέτησης που είχε επιτευχθεί (χωρίς να υλοποιηθεί) επί πρωθυπουργίας του και πρότεινε να υπάρξει συμβιβασμός με τον έκπτωτο μονάρχη. Υπενθύμισε πως ο συμβιβασμός εξασφάλιζε ότι στην κυριότητα του τέως θα παρέμενε από το κτήμα του Τατοΐου το 6% περίπου, το οποίο θα περιλάμβανε το σπίτι και τους τάφους της οικογενείας του, ενώ η κυριότητα στα κινητά αντικείμενα και την οικοσκευή είχε αναγνωριστεί ήδη από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά τη μεταπολίτευση.