Αύξηση των φορολογικών εσόδων και μείωση του δημόσιου χρέους προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός
Σημαντική αύξηση των φορολογικών εσόδων προβλέπει ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους που θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θέτει στόχο την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), γεγονός όμως που εξαρτάται από την πορεία των διεθνών νομισματικών ισοτιμιών και κυρίως του δολαρίου.
59
Σημαντική αύξηση των φορολογικών εσόδων προβλέπει ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους που θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θέτει στόχο την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), γεγονός όμως που εξαρτάται από την πορεία των διεθνών νομισματικών ισοτιμιών και κυρίως του δολαρίου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, στο νέο προϋπολογισμό εκτιμάται ότι το ύψος του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης ως ποσοστού του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 98,9% στο τέλος του 2001, έναντι 103,9% που αναμένεται να καταγραφτεί στο τέλος του 2000.
Όσον αφορά στο ύψος των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, το επόμενο έτος θα ανέλθει σε 12,6 τρισ. δραχμές, έναντι 11,65 τρισ. δρχ. που εκτιμάται ότι θα φτάσουν φέτος τα δημόσια έσοδα.
Η αύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη προβλεπόμενη (8,2%) που εγγράφεται στους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών. Προέρχεται από την άνοδο στην άμεση και έμμεση φορολογία και τα αποκαλούμενα «μη φορολογικά έσοδα», όπως είναι για παράδειγμα τα μερίσματα που εισπράττει το Δημόσιο από τις ΔΕΚΟ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: Πυροβόλησε τη νύφη της δύο φορές στο κεφάλι έπειτα από καυγά – «Την σκότωσα, καθάρισα την τιμή μου»
- Αίγιο: Μπήκε σε αποθήκη και έκανε ριφιφί σε κατάστημα με λεία 23.000 ευρώ
- Greek PM Mitsotakis Announces Cap on Consumer Loan Repayments
- Σε τροχιά οι πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι – Στόχος η πρόληψη και ανίχνευση πυρκαγιών
- Η τραγική απώλεια της Άννα Νικόλ Σμιθ, η 19χρονη κόρη και ο υποστηρικτικός πατέρας
- Η Μπαρτσελόνα ψάχνεται και για τον Ντιαλό της Μονακό
- Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε το ψέμα περί ανταλλαγής των συντάξεων με το Μακεδονικό – Η Ιστορία είναι πεισματάρα
- Ισραηλινό δικαστήριο παρατείνει την κράτηση των δύο ακτιβιστών του Global Sumud Flotila – Ξεκίνησαν απεργία πείνας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)



















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [03.05 – 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-20-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442