Σκλήρυνση της στάσης της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας ζητά ο Κ.Καραμανλής
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έχει την Τετάρτη ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να συζητήσουν για τα εθνικά μας θέματα. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα απέναντι στην Τουρκία μετά τις προκλήσεις της στο Αιγαίο κατά τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Destined Glory, και καταγγέλλει ότι πριν από την έναρξη της άσκησης γνώριζε ότι η γειτονική χώρα δεν αποδεχόταν τα σχέδια πτήσης των ελληνικών αεροσκαφών.
55
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έχει την Τετάρτη ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να συζητήσουν για τα εθνικά μας θέματα. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα απέναντι στην Τουρκία μετά τις προκλήσεις της στο Αιγαίο κατά τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Destined Glory, και καταγγέλλει ότι πριν από την έναρξη της άσκησης γνώριζε ότι η γειτονική χώρα δεν αποδεχόταν τα σχέδια πτήσης των ελληνικών αεροσκαφών.
Ο Κ.Καραμανλής, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, απέρριψε την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην εξωτερική πολιτική, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η πολιτική τής βήμα προς βήμα προσέγγισης εθίζει τους πολίτες στο «δηλητήριο της βήμα προς βήμα διολίσθησης έναντι των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων».
Η ΝΔ, βάσει στοιχείων που παρέθεσε ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, κατήγγειλε ότι η ελληνική πλευρά γνώριζε μία ημέρα πριν από την έναρξη της ΝΑΤΟϊκής άσκησης ότι οι Τούρκοι δεν δέχονταν τα σχέδια πτήσης των ελληνικών και ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών, αλλά παρ όλα αυτά έλαβε μέρος στην άσκηση.
Ο Κ.Καραμανλής χρέωσε στην κυβέρνηση μια σειρά από αρνητικούς χειρισμούς, μονομερείς υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις όσον αφορά στα εθνικά θέματα, φωτογράφισε μάλιστα τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το χειρότερο είναι ότι την πολιτική αυτή την ασκούν άνθρωποι που την πιστεύουν».
Επίσης, ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα εθνικά θέματα ως αντιπολιτευτικό όπλο εναντίον της κυβέρνησης και τόνισε ότι το κόμμα του «θα πορευτεί με απόλυτα υπεύθυνη στάση, χωρίς ακρότητες».
Δύο πολιτικές στα εθνικά θέματα καταγγέλλει η Ντόρα Μπακογιάννη
Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ζητά να ενημερωθεί εάν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών και τι προτίθεται να πράξει ώστε η κυβέρνηση να αποκτήσει κοινή εθνική πολιτική.
Η Ντ.Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη Destined Glory, υποστηρίζει ότι ενώ ο Γ.Παπανδρέου επιχείρησε να αποσυνδέσει τις τουρκικές προκλήσεις από τις διαπραγματεύσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στο Αιγαίο, ο κ. Τσοχατζόπουλος ζητούσε με δηλώσεις του πιο σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας – ΕΕ.
Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική άσκησε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για επικίνδυνες αδυναμίες, διγλωσσία, ανυπαρξία ενιαίας πολιτικής στα εξωτερικά θέματα αλλά και έλλειψη συστηματικής πολιτικής αξιοποίησης των δυνατοτήτων του Ελσίνκι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι
- Δήμος Σερβίων: Πράσινο φως για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου
- ΗΠΑ: 16χρονος βίασε και έπνιξε την 18χρονη θετή αδελφή του
- Η γη της ελιάς: Μυστικά και προδοσίες ανατρέπουν τις ισορροπίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442