Έλληνες στρατιώτες έκαναν «απόβαση» στη ΣμύρνηΕνθουσιασμός στην Τουρκία
Ενθουσιασμένη εμφανίζεται η τουρκική κοινή γνώμη από τη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Destined Glory 2000 και την «απόβαση» Ελλήνων πεζοναυτών στη Σμύρνη, την Τετάρτη. Την ίδια ώρα, την εκτίμηση ότι η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου εκφράζει ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Χικμέτ Σαμί Τουρκ.
31
Ενθουσιασμένη εμφανίζεται η τουρκική κοινή γνώμη από τη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Destined Glory 2000 και την «απόβαση» Ελλήνων πεζοναυτών στη Σμύρνη, την Τετάρτη. Την ίδια ώρα, την εκτίμηση ότι η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου εκφράζει ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Χικμέτ Σαμί Τουρκ.
«Πρέπει οπωσδήποτε οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, να ενισχυθούν. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν κοινή γεωγραφία μέσα στα Βαλκάνια και θα πρέπει να υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Οι έως τώρα αντιθέσεις δεν ωφέλησαν καμία από τις δύο χώρες. Τώρα πλέον θα υπάρξει συνέχεια στην ελληνοτουρκική προσέγγιση» τόνισε ο Τούρκος υπουργός.
Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, ο Σαμί Τουρκ επισήμανε ότι οι Τούρκοι αισθάνθηκαν μεγάλη ικανοποίηση από το γεγονός ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην Τουρκία έπειτα από 30 χρόνια για τις ανάγκες της στρατιωτικής άσκησης Destined Glory.
Ελληνική «απόβαση» στη Σμύρνη
Την ίδια ώρα, τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμά τους, προκειμένου να μεταδώσουν εικόνες του λόχου Ελλήνων πεζοναυτών που αναπτύχθηκαν την Τετάρτη σε περιοχή της Σμύρνης. Η απόβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμαχικής άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή.
Το προηγούμενο Σάββατο, η φρεγάτα «Σπέτσαι» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε στον κόλπο της Σμύρνης και έξι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, τύπου F-16, προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπαλικεσίρ, για να συμμετάσχουν στην Destined Glory 2000.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι
- Δήμος Σερβίων: Πράσινο φως για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου
- ΗΠΑ: 16χρονος βίασε και έπνιξε την 18χρονη θετή αδελφή του
- Η γη της ελιάς: Μυστικά και προδοσίες ανατρέπουν τις ισορροπίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442