
Ενα ελληνικό αμφιθέατρο στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία
Eνα υπαίθριο θέατρο δημιουργήθηκε στη θέση ενός παλαιού ορυχείου στη γερμανική κωμόπολη Kάστροπ - Ράξουελ (κοντά στο Ντόρμουντ), με πρωτοβουλία της ελληνικής κοινότητας και χρηματοδότηση του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας. Το θέατρο, που χτίστηκε μέσα σε ένα μόλις χρόνο, ονομάστηκε «Αγορά» και ανταποκρίνεται στα κλασικά ελληνικά πρότυπα του αμφιθεάτρου.
45
Eνα υπαίθριο θέατρο δημιουργήθηκε στη θέση ενός παλαιού ορυχείου στη γερμανική κωμόπολη Kάστροπ – Ράξουελ (κοντά στο Ντόρμουντ), με πρωτοβουλία της ελληνικής κοινότητας και χρηματοδότηση του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Το θέατρο, που χτίστηκε μέσα σε ένα μόλις χρόνο, ονομάστηκε «Αγορά» και ανταποκρίνεται στα κλασικά ελληνικά πρότυπα του αμφιθεάτρου.
Οπως δηλώνει ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας, Σπύρος Παπασπύρου, στην εφημερίδα Το Βήμα, «φτιάξαμε ένα θέατρο για όλους τους πολίτες της περιοχής».
Για το νέο θέατρο έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους αρκετοί καλλιτέχνες που θα ήθελαν να παρουσιάσουν εκεί δουλειά τους και, σύμφωνα με τον κ. Παπασπύρου, ο υπουργός Πολιτισμού Θόδωρος Πάγκαλος υποσχέθηκε να στείλει εκεί το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής περιοδείας του.
Για την κατασκευή του θεάτρου χρησιμοποιήθηκαν, αντί μαρμάρου, 500 τόνοι γρανίτη από τα νταμάρια του Ρουρ. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι οι ατέλειωτες βροχοπτώσεις που σημειώνονται κάθε καλοκαίρι στην κεντρική Γερμανία, γεγονός που καθιστά σπάνιες τις ευκαιρίες λειτουργίας του νέου θεάτρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ορεινών Περιοχών
- Μαρκοϊσβίλι: «Αν είδατε κάποιον να χαλαρώνει είναι λάθος, πρέπει να είμαστε καλύτεροι»
- ΕΦΚΑ: «Είδαμε τα αίματα, φεύγαμε αριστερά και δεξιά για να σωθούμε» – Μαρτυρία για την επίθεση από τον 89χρονο
- Κοινωνικός τουρισμός: Η ΔΥΠΑ όφειλε να προβλέψει τη δυσλειτουργία της πλατφόρμας, λέει ο Συνήγορος του Πολίτη
- Ρίτα Γουίλσον: Οι δύο χάρες που ζήτησε από τον Τομ Χανκς όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού
- Ένας Καβάφης πρωτοπόρα δικαιωματικός




