Με 5,7 Ρίχτερ χτύπησε ο Εγκέλαδος στην Ινδονησία
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Ασέχ της δυτικής Ινδονησίας. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
51
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Ασέχ της δυτικής Ινδονησίας. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
Ο σεισμός σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (9:00 το πρωί της Κυριακής, ώρα Ελλάδος) και το επίκεντρό του εντοπίζεται 40 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας της επαρχίας, Μπάντα Ασέχ, που βρίσκεται 1.700 χλμ. βορειοδυτικά της Τζακάρτα.
Η Ινδονησία βρίσκεται επάνω σε ένα γιγαντιαίο σεισμικό «τόξο» που ξεκινά από τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και διέρχεται από την Ιαπωνία και από πολλές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού.
Οι σεισμολόγοι το αποκαλούν «Δακτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Το ανεκτίμητο διαμάντι των Κυκλάδων – Ποιο νησί φιλοξενεί σε εξασέλιδο αφιέρωμα, δημοφιλές βρετανικό περιοδικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο χάντμπολ και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση
- Η«ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων: Πόσοι πληρώνουν φόρο, πόσοι παίρνουν επιστροφή
- Κέιτι Πέρι: Πέταξε την πιστωτική της κάρτα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι γιατί δεν είχε κέρματα
- Η «μάχη» στην Premier League: Το πρόγραμμα Σίτι και Άρσεναλ μέχρι το τέλος του… δρόμου (pic)
- Β. Κικίλιας: «Θα υπερασπιστούμε την Κρήτη από τους σύγχρονους λαθρέμπορους»
- ΠΑΣΟΚ: Καν’ το όπως ο Σάντσεθ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442