Βρέθηκε φόρμουλα για τη συμμετοχή του Κολ στις εκδηλώσεις για τη γερμανική ενοποίηση
Το προεδρείο της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) επικρότησε στη συνεδρίαση της Δευτέρας -την πρώτη μετά τις θερινές διακοπές- τη συμβιβαστική πρόταση της προέδρου Αγγελα Μέρκελ σχετικά με τη συμμετοχή του τέως καγκελάριου Χέλμουτ Κολ στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη δέκατη επέτειο της ένωσης των δύο Γερμανιών στις 3 Οκτωβρίου.
28
Το προεδρείο της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) επικρότησε στη συνεδρίαση της Δευτέρας -την πρώτη μετά τις θερινές διακοπές- τη συμβιβαστική πρόταση της προέδρου Αγγελα Μέρκελ σχετικά με τη συμμετοχή του τέως καγκελάριου Χέλμουτ Κολ στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη δέκατη επέτειο της ένωσης των δύο Γερμανιών στις 3 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την πρόταση της Μέρκελ και προκειμένου να τιμηθεί η προσφορά του Κολ στη γερμανική ενοποίηση, ανεξάρτητα από το σκάνδαλο των μαύρων λογαριασμών της CDU, το κόμμα θα πραγματοποιήσει την 1η Οκτωβρίου μια ειδική εκδήλωση στο Βερολίνο. Η ημερομηνία συμπίπτει με εκείνη της δέκατης επετείου του ενοποιητικού συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών το 1990 και κεντρικοί ομιλητές θα είναι από κοινού οι Μέρκελ και Κολ.
Ταυτόχρονα, η ηγεσία της CDU κατέστησε σαφές ότι θα συμμετάσχει άνευ όρων στην κεντρική πανηγυρική εκδήλωση της 3ης Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Δρέσδη, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις απόψεις περί μποϊκοτάζ που είχαν εκφράσει επιφανή στελέχη του κόμματος.
Την ευθύνη της διοργάνωσης της ετήσιας τελετής στην εθνική εορτή της 3ης Οκτωβρίου έχει το προεδρεύον στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Μπούντεσρατ) κρατίδιο της Σαξονίας, στην οποία κυβερνά με απόλυτη πλειοψηφία η CDU υπό τον Κουρτ Μπίντενκοπφ, μέλος του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών και άσπονδος φίλος του τέως καγκελάριου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές την Τρίτη
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
- Μάλτα: H χώρα της Ευρώπης που η βενζίνη είναι πάντα φθηνή – Δεν οφείλεται σε κάποιο «μαγικό»
- Μπορεί το Tinder να ξανακερδίσει τις γυναίκες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442