Σε λιγότερα μαθήματα θα εξετάζονται οι μαθητές της Β και Γ Λυκείου
Σημαντική περικοπή των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων στη Β και Γ Λυκείου σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας από την ερχόμενη σχολική χρονιά, μετά το πράσινο φως που έλαβε την Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός, Πέτρος Ευθυμίου, από τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για να προχωρήσει στις προτεινόμενες βελτιώσεις της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.
0
Σημαντική περικοπή των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων στη Β και Γ Λυκείου σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας από την ερχόμενη σχολική χρονιά, μετά το πράσινο φως που έλαβε την Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός, Πέτρος Ευθυμίου, από τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για να προχωρήσει στις προτεινόμενες βελτιώσεις της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το υπουργείο προσανατολίζεται στη σύμπτυξη των εξεταζόμενων μαθημάτων σε κορμούς κύριων μαθημάτων που θα συγκροτούν ένα ευρύ γνωστικό αντικείμενο. Σε αυτή την περίπτωση τα δευτερεύοντα μαθήματα δεν θα εξετάζονται.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Κ.Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Π.Ευθυμίου διευκρίνισε: Οι βελτιώσεις και αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι πάντα αναγκαίες, αλλά πρέπει να γίνονται με ώριμο και σταθερό τρόπο.
Ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις για το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.
Στις αλλαγές του υπουργείου περιλαμβάνονται επίσης η δραστική μείωση των διαγωνισμάτων και των εσωτερικών εξετάσεων στα λύκεια, μέτρα ενίσχυσης των προβληματικών και υποβαθμισμένων σχολείων, καθώς επίσης και η ταύτιση της διδακτέας με την εξεταστέα ύλη από την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών στις εξετάσεις της Γ Λυκείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
- Μαρούσι: Πώς βρέθηκε στο κενό η 27χρονη – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
- Ουγγαρία – Ελλάδα 13-12: Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στα προκριματικά του World Cup στην Αλεξανδρούπολη
- Νορβηγία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Αλ. Τσίπρας: Το μόνο ασυμβίβαστο που θα έπρεπε να θεσπιστεί είναι αυτό του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα
- Παρίσταναν τους λογιστές ξεγελώντας δεκάδες θύματα – Πάνω από 1,2 εκατ. ευρώ η λεία, εννιά συλλήψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442