Νικητής των τουρκοκυπριακών εκλογών ο Ντενκτάς μετά την απόσυρση του Ερογλου
Νικητής των προεδρικών εκλογών στην κατεχόμενη Κύπρο είναι και επισήμως πλέον ο Ραούφ Ντενκτάς, ύστερα από την αιφνιδιαστική απόφαση την Τετάρτη του αντιπάλου του και πρωθυπουργού του κατοχικού καθεστώτος, Ντερβίς Ερογλου, να αποσυρθεί από το δεύτερο γύρο των εκλογών.
37
Νικητής των προεδρικών εκλογών στην κατεχόμενη Κύπρο είναι και επισήμως πλέον ο Ραούφ Ντενκτάς, ύστερα από την αιφνιδιαστική απόφαση την Τετάρτη του αντιπάλου του και πρωθυπουργού του κατοχικού καθεστώτος, Ντερβίς Ερογλου, να αποσυρθεί από το δεύτερο γύρο των εκλογών.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ραούφ Ντενκτάς αναλαμβάνει για μία ακόμη πενταετή θητεία την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων, ενώ αναμένεται ότι θα ορκιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών που ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 22 Απριλίου, δε θα γίνει.
Ανακοινώνοντας την απόφασή του να αποσυρθεί από την εκλογική αναμέτρηση, ο Ντερβίς Ερογλου διευκρίνισε ότι αυτή ελήφθη από τα όργανα του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του οποίου ηγείται.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι σημαντικό ρόλο στην απόφασή του Eρογλου διαδραμάτισε η ανακοίνωση του Κόμματος Κοινωνικής Απελευθέρωσης, με την οποία καλούσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο υποψήφιος του κόμματος και πρόεδρος του, Μουσταφά Ακιντζί, είχε έλθει τρίτος στον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας το 11,7% των ψήφων.
Αγνωστο πάντως παραμένει εάν υπήρξε παρέμβαση της Τουρκίας, προκειμένου να αποσυρθεί ο Ερογλου, αφού είναι γνωστή η προτίμηση της τουρκικής κυβέρνησης στο πρόσωπο του Ραούφ Ντενκτάς, παρά το γεγονός ότι και οι δύο υποψήφιοι ακολουθούν πιστά τη γραμμή της Αγκυρας.
Στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Ραούφ Ντενκτάς είχε λάβει 42.820 ψήφους και ποσοστό 43,7%, ενώ ο αντίπαλός του με 29.555 ψήφους ήλθε δεύτερος με ποσοστό 30,1%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμπ να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Στουρνάρας: Πρόταση ΤτΕ για «μαχαίρι» σε 1.236 φοροαπαλλαγές 22,8 δισ.
- Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ, Ισπανία, Βρετανία
- Artemis II: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από το ταξίδι γύρω από τη Σελήνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442