55

Στον τομέα των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών εισέρχεται ο Ομιλος Πειραιώς με τη δημιουργία της Winbank, μιας ηλεκτρονικής τράπεζας, η οποία θα παρέχει ολοκληρωμένη τραπεζική υποστήριξη στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας.

Κατά την παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας που θα έχει τη μορφή ηλεκτρονικής τράπεζας, ο Μ.Σάλλας αναφέρθηκε στην ψηφιακή οικονομία, βασικά χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι η μεγάλη διαθεσιμότητα κεφαλαίων και η άμεση πρόσβαση παραγωγών και καταναλωτών στην παγκόσμια αγορά.


Οπως τόνισε, η Winbank θα αποτελεί μία ξεχωριστή επιχειρησιακή μονάδα που θα λειτουργεί αποκλειστικά στα ηλεκτρονικά δίκτυα και θα προσφέρει δικές της υπηρεσίες, τραπεζικά και άλλα συνδυασμένα προϊόντα.


Κάνοντας αναφορά στην πορεία του χρηματιστηρίου, ο Μ.Σάλλας προέβη στην αισιόδοξη πρόβλεψη ότι στις αρχές του 2001 ο γενικός δείκτης των τιμών των μετοχών θα φτάσει στις 7.000 μονάδες, εφόσον δυσμενείς εθνικές ή διεθνείς εξελίξεις δεν επηρεάσουν αρνητικά τις θετικές προοπτικές που διαφαίνονται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ