
Οι επενδυτές στρέφονται προς τις τράπεζες
Θετικές χαρακτηρίζει τις προοπτικές των τραπεζικών μετοχών, ο πρόεδρος του ομίλου της Alpha Τράπεζας Πίστεως, Ι.Κωστόπουλος, και εκτιμά ότι η μετοχή της Τράπεζάς του θα ανέλθει στις 30.000 δρχ. Οι δηλώσεις έγιναν την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε η σχέση ανταλλαγής των μετοχών της Alpha Τράπεζας Πίστεως και της Ιονικής Τράπεζας.
67
Θετικές χαρακτηρίζει τις προοπτικές των τραπεζικών μετοχών, ο πρόεδρος του ομίλου της Alpha Τράπεζας Πίστεως, Ι.Κωστόπουλος, και εκτιμά ότι η μετοχή της Τράπεζάς του θα ανέλθει στις 30.000 δρχ. Οι δηλώσεις έγιναν την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκε η σχέση ανταλλαγής των μετοχών της Alpha Τράπεζας Πίστεως και της Ιονικής Τράπεζας.
Ο κύριος Κωστόπουλος ανέφερε ότι μολονότι τα Ρ/Ε του κλάδου παραμένουν υψηλά, βρίσκονται πλέον σε ελκυστικά επίπεδα. Οι τράπεζες έχουν εξυγιανθεί και εκσυγχρονιστεί για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο διεθνοποιημένο ανταγωνισμό.
Δεν υπάρχει τράπεζα που να μην έχει εξυγιανθεί ή να μην υλοποιεί πρόγραμμα εξυγίανσης ή που να μην εκσυγχρονίζεται ενόψει του 2000 και του ευρώ είπε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, η μετοχή της Alpha Τράπεζας Πίστεως βάσει των μεγεθών που παρουσιάζει -και δεδομένου ότι ο λόγος Ρ/Ε της μετοχής της είναι χαμηλότερος από τον αντίστοιχο πολλών τραπεζών στο εξωτερικό- θα ανέβει έως τις 30.000 δρχ.
Σύμφωνα με τον κύριο Κωστόπουλο οι ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών από τους ξένους επενδυτές ήταν αποτέλεσμα των δυσθεώρητων Ρ/Ε του κλάδου σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κύριος Κωστόπουλος δήλωσε ότι η Alpha Τράπεζα Πίστεως δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση της Εμπορικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Κηφισό – ΄Ενας τραυματίας
- Η Κρήτη ανεβαίνει στην Αθήνα: 100 χρόνια από τη γέννηση του Κώστα Μουντάκη
- Άνδρος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο – Σώοι και οι 9 ναυτικοί
- Η μουσική μπορεί να σε πάει από το στρες στη χαλάρωση μέσα σε λίγα λεπτά
- Νέα Ιωνία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω επισκευής σήραγγας στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως
- Μεγαλώνει το χάσμα στις συντάξεις μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
- Η Ντόλι Πάρτον ακύρωσε τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας
- Δολοφονία 20χρονου στην Κρήτη: Πώς έστησε την ενέδρα θανάτου ο 54χρονος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442