Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Μεντζέλος και Donald D μιλούν αποκλειστικά στο in.gr για τη συνεργασία τους

Δημήτρης Μεντζέλος και Donald D μιλούν αποκλειστικά στο in.gr για τη συνεργασία τους

...

Συνεντεύξεις: Τζωρτζίνα Ντούτση

Ο Δημήτρης Μεντζέλος και ο Donald D, δυο θρυλικά ονόματα της εγχώριας και διεθνούς hip hop σκηνής αντίστοιχα, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε ένα δυνατό κομμάτι με τίτλο «Scream your lungs out» και μιλούν αποκλειστικά στο in.gr.

«Scream your lungs out«, o τίτλος ενός κομματιού που για εσένα σημαίνει πολλά, καθώς είναι το τραγούδι που παρουσιάζετε διεθνώς με τον θρυλικό Donald D. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να μιλήσουμε για το πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία.
Δημήτρης Μεντζέλος: «Ήμουν καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή «The Classic» στον Rockha radio που παρουσιάζει ο George Blackman. Μου ανέφερε ότι μιλάει με τον Donald D και του είπα να μας φέρει σε επαφή μπας και θέλει να κάνουμε μια συνεργασία. Ο George του μίλησε, ο Donald D άκουσε τα κομμάτια μου και συμφώνησε.
»Απλά του άρεσε περισσότερο το rap metal project που έχω κάνει με την rock heavy μπάντα Prejudice Reborn και ζήτησε κάτι τέτοιο. Στρωθήκαμε λοιπόν με την μπάντα φτιάξαμε το κομμάτι και ραπάρισε κι αυτός πάνω σε metal. Μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή!».

Τι ακούμε στο «Scream your lungs out»; Δώσε μας το στίγμα του κομματιού.
Δημήτρης Μεντζέλος: «Τη μουσική έχουν φτιάξει οι Prejudice Reborn με rock – metal στοιχεία, τα scratch ανέλαβε ο DJ Funkonami και οι στίχοι γράφτηκαν από έμενα και τον Donald D. Ένα χορευτικό rap-metal κομμάτι με αισιοδοξία».

Συμμετέχεις στο κομμάτι «Scream your lungs out» με τον «δικό μας» Δημήτρη Μεντζέλο. Πες μας μερικά πράγματα για το ελληνικό αυτό πρότζεκτ που ταξιδεύει και στο εξωτερικό.
Donald D: «Είναι ένα κομμάτι με hip hop και rock επιρροές το οποίο μου αρέσει και έχω αγαπήσει πολύ. Θα ήθελα να κάνουμε κι άλλα κομμάτια με τον Δημήτρη».

Ποια ήταν η απάντηση και οι πρώτες εντυπώσεις του Donald D;
Δημήτρης Μεντζέλος: «Δέχτηκε αμέσως αρχικά, εξαιτίας της γνωριμίας του με τον Blackman. Μετά ήρθε και στην Αθήνα, γνώρισε κι εμένα από κοντά και τους Prejudice και μας είπε τα καλύτερα λόγια. Χάρηκε που βρέθηκε στη χώρα μας και που διαπίστωσε ότι μια μουσική στην οποία ήταν ενεργός και παρών από το ξεκίνημά της, έχει φτάσει παντού με άξιους μουσικούς (όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά)».

Τι σε έκανε να πεις το «ναι» σε αυτή τη συνεργασία, όταν άκουσες την ιδέα για ένα τραγούδι στην Ελλάδα με έλληνα καλλιτέχνη;
Donald D: «Όλα ξεκίνησαν από τον φίλο μου Blackman (Γιώργο Καββαλάκη), την «ψυχή» της Hood Groove Management. Μου μετέφερε λοιπόν την επιθυμία και πρόταση του Δημήτρη να κάνω ένα τραγούδι μαζί με εκείνον και τους Prejudice Reborn. Αφού παρακολούθησα ορισμένα δικά τους βίντεο και μου άρεσε η δουλειά τους και όσα κάνουν, είπα το ναι! Επιπλέον, πάντοτε μου άρεσε το «πάντρεμα» του rock με το hip hop, όπως έχουν κάνει οι: RUN DMC, Beastie Boys, Public Enemy και ο καλός μου φίλος Ice-T».

Ακούς λοιπόν το πολύποθητο «ναι» από τον Donald D. Πώς αντιδράς και ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα και σκέψεις που σε κατακλύζουν;
Δημήτρης Μεντζέλος: «Τρελάθηκα! Πέταξα από τη χαρά μου! Ξεκίνησα να πρήζω τους Prejudice Reborn να φτιάξουμε το καλύτερο κομμάτι του κόσμου (κι έτσι έγινε).
»Ο Donald D είναι ένα από τα «κεφάλαια» του παγκόσμιου hip hop με άπειρες γνώσεις και ικανότητες. Ήταν από τους αγαπημένους μου στα 90s όπως και ο Ice T και για εμένα, για τους Prejudice, για τον Blackman και για όλα τα παιδιά που βρέθηκαν δίπλα του όσο ήταν στην Αθήνα ήταν μεγάλη εμπειρία και τρελή χαρά!».

Ο Donald D βρέθηκε στην Αθήνα τόσο για το video του τραγουδιού όσο και για ένα μοναδικό live στην Αρχιτεκτονική. Θέλουμε να μας πεις λίγα πράγματα για το κλιπ και τη συνεργασία σας σε αυτό.
Δημήτρης Μεντζέλος: «Ο Donald D ήρθε στην Αθήνα, τον πήραμε από το αεροδρόμιο και ξεκίνησε η δουλειά για την εμφάνιση και το κλιπ. Την τελευταία μέρα που τον ρώτησα αν τον έχουμε κουράσει μου απάντησε «Μπορώ να το κάνω 24 ώρες το 24ωρο. Η μουσική είναι η ζωή μου«.
Το κλιπ ανέλαβε η πολυτάλαντη ομάδα 24 Kinissis και η δουλειά που θα δείτε είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα. Τα γυρίσματα κράτησαν δυο μέρες και αρκετές μέρες το μοντάζ. Άξιζε η αναμονή για το τρελό αποτέλεσμα που έβγαλαν τα παιδιά».

Τι απόλαυσες περισσότερο κατά την παραμονή σου στην Αθήνα όπου βρέθηκες για τα γυρίσματα του κλιπ και του live στην Αρχιτεκτονική;
Donald D: «Είναι πολύ όμορφα έξω από την Αθήνα. Αγαπώ το ελληνικό φαγητό και μάλιστα το τζατζίκι είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις. Μου αρέσει η ελληνική hip hop σκηνή καθώς και ότι συνάντησα αρκετούς ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμένα. Επίσης αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν το πλήθος των graffiti στα κτίρια! Υπάρχουν graffiti παντού στους τοίχους της πόλης και είναι κάτι που με πήγε πίσω στο χρόνο, στις πρώτες μέρες του hip hop στη Νέα Υόρκη».

Ποιες οι πρώτες αντιδράσεις του κοινού όταν παρουσιάσετε για πρώτη φορά live το τραγούδι στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι;
Δημήτρης Μεντζέλος: «Το κοινό ξεκίνησε να χοροπηδάει πάνω κάτω από τις πρώτες νότες σε ένα κομμάτι που άκουγε πρώτη φορά. Ήταν σπουδαία εμπειρία και για μας και για τον Donald D».
Donald D: Έχουμε αρκετό υλικό από το live στο Γκάζι, το οποίο τραβήξαμε για τις ανάγκες του κλιπ, καθώς έχουμε συμπεριλάβει πλάνα από εκείνη τη βραδιά. Έτσι κάναμε ότι λέει και ο τίτλος του τραγουδιού».

Έχεις συναντήσει στο παρελθόν άλλους έλληνες MCs;
Donald D: «Έχω επισκεφθεί κι άλλες φορές την Ελλάδα, αλλά δεν είχα συναντήσει ποτέ πριν άλλους έλληνες MCs. Θυμάμαι μερικά χρόνια πριν όταν είχα βρεθεί στην Αθήνα, είχα ενημερωθεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένα τρομερό γεγονός πραγματικά. Ο Δημήτρης Μεντζέλος είναι ο πρώτος έλληνας MC που συνάντησα και συνεργάστηκα μαζί του».

Να περιμένουμε περαιτέρω συνεργασία σου με τον Donald D και ίσως μια ολοκληρωμένη δουλειά από τους δυο σας;
Δημήτρης Μεντζέλος: «Θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να δουλέψω ολοκληρωμένα με τον Donald D. Εξάλλου το ζήτησε και ίδιος. Οπότε… δουλειά!».

Πες μας τις εντυπώσεις σου για τον Δημήτρη Μεντζέλο, έπειτα από τη συνεργασία του μαζί του. Υπάρχουν σχέδια να ξαναδουλέψετε μαζί σε τραγούδι ή σε ένα άλμπουμ ενδεχομένως;

Donald D: «Πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι ο Δημήτρης Μεντζέλος,aka Delta Mee, έχοντας μια μακρά πορεία πίσω του είναι ένας θρύλος στην ελληνική hip hop σκηνή και είναι τιμή μου που έκανα ένα τραγούδι μαζί του. Ναι, υπάρχουν σχέδια να κάνουμε κι άλλα τραγούδια μαζί. Αυτή τη στιγμή η μπάντα δουλεύει πάνω σε μια ροκ διασκευή του κομματιού μου F.B.I. Παράλληλα έχω μιλήσει με τον Δημήτρη για να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ στο οποίο θα συμμετέχουν θρυλικά ονόματα του hip hop από τις δεκαετίες του ’80s και του ’90».

Δείτε το βίντεο του κομματιού που μόλις κυκλοφόρησε:

entertainment.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024