Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύμη: Ιταλοί και Τούρκοι μεγιστάνες, ο “Ezel” και τα yachts

Σύμη: Ιταλοί και Τούρκοι μεγιστάνες, ο “Ezel” και τα yachts

Διαθέτει μια αριστοκρατική ομορφιά

H Σύμη είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της χώρας μας.

Το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, 12 μίλια Β.Δ. της Ρόδου, διαθέτει μια αριστοκρατική ομορφιά.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το χρώμα της ώχρας στα σπίτια και τα κόκκινα κεραμίδια θυμίζουν κάτι από τα φημισμένα spots της Νότιας Ιταλίας.

Οι γείτονές μας πάντως είναι οι περισσότερο φανατικοί επισκέπτες της Σύμης.

Το νησί είναι εδώ και χρόνια γεμάτο ανώνυμους (πάντα όμως καλοντυμένους) και επώνυμους (οι Σύλβιo Μπερλουσκόνι και Ντιέγκο Ντε Λα Βάλλε είναι τις καυτές ημέρες του Αυγούστου εκεί) Ιταλούς.

Εκείνοι όμως οι οποίοι δημιουργούν πραγματικό χαμό στο νησί την περίοδο που διανύουμε είναι οι Τούρκοι μεγιστάνες αλλά και οι δημοφιλέστατοι πρωταγωνιστές σε λαοφιλείς σειρές της γειτονικής χώρας. Οι Κενάν Ιμιρζαλίογλου (Ezel), Κιβάντς Τατλιτούνγκ όπως και η ωραιότερη Τουρκάλα ηθοποιός Τουμπά Μπουγιουκουστούν αλλά και η ελληνικής καταγωγής Τζανσού Ντερέ (την παρακολουθούσαμε πρόσφατα στο πολύ επιτυχημένο σήριαλ “Anne”) επισκέπτονται συχνά την Σύμη.

Το νησί των παρακλήσεων και των ταμάτων με το υπέροχο μοναστήρι του Πανορμίτη, βρίσκεται άλλωστε κοντά στην Τουρκία. Πολλοί περνάνε με πολυτελή yachts τα οποία έτσι όπως είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι δημιουργούν κινηματογραφικό σκηνικό…

Αρχοντικά, ψαροταβέρνες και πάρτυ με σαμπάνιες

Το νησί είναι γεμάτο παλιά αρχοντικά, εκκλησίες και μονές. Οι παραλίες του είναι εξαιρετικές. Αρκετές τις προσεγγίζει κανείς με καραβάκια.

Η Σύμη όμως φημίζεται και για το καλό της φαγητό. Συμιακό δημοφιλές γαριδάκι, σπεσιαλιτέ που ξετρελαίνουν με φρέσκια ψάρια και λαχανικά και ο μπακλαβάς στο ζαχαροπλαστείο «Στάνη» στον Γιαλό.

Οι Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες και stars επιλέγουν όμως φανατικά το περίφημο εστιατόριο του Μάνου. Ο Μάνος είναι μεγάλη φιγούρα στο νησί. Η ψαροταβέρνα του είναι ένα μαγαζί υψηλών απαιτήσεων. Οι επισκέπτες του spot των διασημοτήτων (στο κέντρο του λιμανιού της Σύμης) απολαμβάνουν χταπόδια και καλαμάρια στα κάρβουνα, αστακούς, μαρίδες, φρέσκιες σαλάτες, χωριάτικο ψωμί και εκλεκτά κρασιά. Οι Ιταλοί και οι Τούρκοι απολαμβάνουν το φαγητό αλλά και την διασκέδαση. Ολονύχτιες, ξέφρενες βραδιές με σαμπάνιες, λουλούδια, ατέλειωτα σπασίματα πιάτων και χορούς από τους μεγιστάνες και τις καλλίγραμμες συνοδούς τους έχουν γράψει ιστορία.

O Ντιέγκο Ντέ Λα Βάλλε με την θαλαμηγό του “Altair” προτιμάει να απολαμβάνει απλά το φαγητό του. Πολλές φορές οι υπεύθυνοι των εστιατορίων μεταφέρουν τις σπεσιαλιτέ στο σκάφος του Ιταλού μεγαλοεπιχειρηματία.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024