Αντιπολεμική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη – Φώναξαν συνθήματα κατά ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ισραήλ
Το κάλεσμα για την πορεία απηύθυνε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης - Οι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Αντιπολεμική πορεία με αφορμή την πυραυλική επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν πραγματοποίησαν μέλη εργατικών σωματείων, οργανώσεων και φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Μαρτίου.
Το κάλεσμα για διαδήλωση απηύθυνε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δικαστηρίων, στο άγαλμα Βενιζέλου και πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή.
Φώναξαν συνθήματα κατά ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ισραήλ
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την κοινή επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν. Ακόμη φώναξαν συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και ζήτησαν η Ελλάδα να μην έχει καμία απολύτως εμπλοκή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Στιγμιότυπο από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Ακόμη ζήτησαν να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ από την ελληνική επικράτεια αλλά και να σταματήσουν οι επιθέσεις προς το Ιράν. Σημειώνεται πως όταν η πορεία έφτασε έξω από το αμερικανικό προξενείο, οι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Δείτε βίντεο:
- Σπανάκης: Οι δήμοι στην πρώτη γραμμή για μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών
- Ποια είναι η εμβέλεια των πυραύλων του Ιράν – Φτάνουν μέχρι την Ευρώπη;
- Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μετά τη νίκη στην Ποντγκόριτσα
- Μαυροβούνιο – Ελλάδα 65-79: Σπουδαία νίκη με σούπερ Τολιόπουλο η Εθνική! (vids)
- Μπάρτσα και Ρεάλ τα δίνουν όλα για Ρόδρι
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Έλον Μασκ, Άντριου Τέιτ και ο κύριος Telegram επιμένουν Ντουμπάι – «Προτιμώ drones από φόρους»



