Ινδονησία: Περισσότεροι από 15 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, αγνοούνται μετά από πλημμύρες
Τα παιδιά επιχείρησαν να διασχίσουν ένα ποτάμι όταν σημειώθηκαν οι πλημμύρες στην Ινδονησία - Η επιχείρηση διάσωσης περιπλέκεται από το γεγονός ότι η περιοχή θεωρείται "κόκκινη ζώνη" από πλευράς ασφαλείας
Μία νέα τραγωδία συγκλονίζει εδώ και μερικές ώρες την Ινδονησία, με 13 παιδιά να αγνοούνται.
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, αγνοούνται και πιθανόν να έχουν χάσει τη ζωή τους μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την ανατολικότερη επαρχία στην Ινδονησία, την Παπούα.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος, δεκατρία από τα θύματα ήταν παιδιά, ηλικίας από 8 ως 17 ετών, δήλωσε στο Reuters ο Αλφρέδο Αγκουστίνους Ρούμπιακ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής Ντούγκα.
Τα παιδιά κατευθύνονταν στα σπίτια τους αφού είχαν παίξει βόλεϊ και επιχείρησαν να διασχίσουν ένα ποτάμι όταν σημειώθηκαν οι πλημμύρες στην Ινδονησία, εξήγησε ο ίδιος.
Κάποια παιδιά καταπλακώθηκαν από βράχια
Αρχικά βρήκαν καταφύγιο σε κάτι μεγάλους βράχους, αλλά το ρεύμα ήταν τόσο ισχυρό που τα παρέσυρε.
Επιπλέον, από την κατολίσθηση κάποιων από τους βράχους, ορισμένα παιδιά καταπλακώθηκαν, πρόσθεσε ο Ρούμπιακ.
Banjir bandang disertai longsor melanda Kabupaten Nduga, Provinsi Papua Pegunungan pada Sabtu (1/11/2025) pukul 17.00 waktu setempat. Dilaporkan 15 korban hilang atas kejadian ini. pic.twitter.com/6XTvtsPK60
— Sekedar Info (@yulianto_24) November 3, 2025
Κάτοικοι, η αστυνομία και στρατιωτικό προσωπικό καθώς και η τοπική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών στην Ινδονησία συνεχίζουν να αναζητούν θύματα, είπε ο Ρούμπιακ, αλλά οι προσπάθειές τους δυσχεραίνονται από το βραχώδες έδαφος.
Οι αρχές χρειάζονται ελικόπτερο για να προσεγγίσουν την περιοχή, διαφορετικά θα πρέπει να καλύψουν πεζή μια διαδρομή οκτώ ωρών από την πλησιέστερη πόλη, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας.
Η επιχείρηση διάσωσης περιπλέκεται άλλωστε από το γεγονός ότι η περιοχή θεωρείται «κόκκινη ζώνη» από πλευράς ασφαλείας, σημείωσε.
- Στην Καστοριά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
- Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν υπήρξε καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού
- Τελειώνει το συμβόλαιο του Λεβαντόφσκι – Στον αέρα η παραμονή του στην Μπαρτσελόνα
- Κληρονομιά Αλέν Ντελόν και κίνηση-ματ του μικρού του γιου απέναντι στα αδέρφια του – Είναι παράνομη η διαθήκη του 2022;
- Η ΕΕ δεν είναι πρόθυμη να αμβλύνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
- Στο επίκεντρο η οριοθέτηση του ποταμού Βουραϊκού




