Γαλλία: Πάνω από ένα εκατομμύριο στους δρόμους – Ξεπέρασαν σε όγκο τις συγκεντρώσεις του 2023
Οι εργατικές συνομοσπονδίες στη Γαλλία αντιδρούν στον προϋπολογισμό λιτότητας -Ξεπέρασαν σε μαζικότητα οι διαδηλώσεις τις ιστορικές κινητοποιήσεις του 2023.
Στους δρόμους της Γαλλίας βρέθηκαν από το πρωί της Πέμπτης (18/9) εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μετά το κάλεσμα των συνδικάτων, σε μία από τις πιο ιστορικές και μαζικότερες απεργίες. Σκοπός να μπει «φρένο» στο τσουνάμι λιτότητας που δρομολογούν Λεκορνί και Μακρόν.
Ο αριθμός των συγκεντρωμένων ήταν μεγαλύτερος από εκείνον της τελευταίας μεγάλης κινητοποίησης κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, τον Ιούνιο του 2023
Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και των συνδικάτων ότι οι συγκεντρώσεις θα ξεπεράσουν κατά πολύ σε μέγεθος τις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου και θα συγκρίνονται σε μέγεθος με τις ιστορικές κινητοποιήσεις του 2023 ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, επιβεβαιώθηκαν.
Επίδειξη δύναμης και ενότητας από την εργατική τάξη απέναντι στον Λεκορνί
Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι στους δρόμους
«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι» σε ολόκληρη τη Γαλλία συμμετείχαν στις διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν σήμερα από τις οκτώ συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας, σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν τις δημοσιονομικές επιλογές του νέου πρωθυπουργού, ανακοίνωσε το συνδικάτο CGT.
Είχε προηγηθεί η μεγαλειώδης κινητοποίηση στις 10 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε λίγο πολύ από ένα αυθόρμητο κάλεσμα στο διαδίκτυο και έφτασε να συγκεντρώνει 600.000 ανθρώπους στους δρόμους της Γαλλίας
Η κυβέρνηση σήμερα κινητοποίησε 80.000 αστυνομικούς, drones και αύρες με επεισόδια να ξεσπούν το απόγευμα στο Παρίσι. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών και της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού, περισσότεροι από 500.000 διαδηλωτές διαδήλωσαν σε όλη τη Γαλλία. 181 άτομα συνελήφθησαν. Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν.
«Ντου» στο υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών
Δείτε τις εξελίξεις
- Κάμπινγκ: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας κωμωδίας του MEGA
- Άνταμ Σάντλερ: Υπόσχεται ότι θα γυρίσει άλλες 50 ταινίες προτού βγει στη σύνταξη
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του ματς με τον Βόλο
- Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ – Ποιος αναλαμβάνει
- ΠΑΣΟΚ: Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Κύπρου, Γιώργου Βασιλείου
- Λευκή επιταγή για τον Μέσι: Όταν το χρήμα συναντά τα όρια του μύθου


