Αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας σε Έβρο και Αιγαίο
Σε τμήματα του θαλάσσιου και χερσαίου χώρου, εντός της περιοχής ευθύνης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
Τη διεξαγωγή διακλαδικής άσκησης ετοιμότητας διέταξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου 2025 ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης.
Σκοπός της άσκησης είναι η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας μέσω της εξέτασης των διαδικασιών εφαρμογής ειδικών σχεδίων, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ.
Η άσκηση διεξάγεται εντός της περιοχής ευθύνης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και καλύπτει τμήματα του θαλάσσιου και χερσαίου χώρου, συμπεριλαμβάνοντας περιοχές στον Έβρο και στο Αιγαίο.
Για την υλοποίηση της δραστηριότητας ενεργοποιήθηκε η διακλαδική δύναμη ετοιμότητας με συμμετέχον προσωπικό και μέσα των τριών (3) Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.
- Οι αρχές των ΗΠΑ εμποδίζουν την πληρωμή της υπεράσπισης του απαχθέντος Νικολάς Μαδούρο
- ΗΠΑ: «Παράνομη» η απέλαση παράτυπων μεταναστών σε τρίτες χώρες, κρίνει ομοσπονδιακός δικαστής
- Σερβία: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο υπουργός Εσωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Θα xτυπούν ψηφιακή κάρτα μέσα στο 2026
- Ολοκληρώθηκε το παζλ: Οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League
- Γιουβέντους – Γαλατασαράι 3-2 στην παράταση (κ.δ. 3-0): Πάλεψε η Γιούβε, αλλά πέρασαν οι Τούρκοι (vids)

