Για τον κίνδυνο εξάπλωσης της σύγκρουσης προειδοποιεί ο Γκουτέρες μετά την εισβολή των drones στην Πολωνία
Η Πολωνία κατήγγειλε ρωσική επίθεση με drones και επικαλέστηκε το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ - Τι υποστήριξε η Ρωσία - Η ανάρτηση Τραμπ που προκαλεί ερωτήματα - Όλες οι εξελίξεις στο liveblog του in
Σκηνικό κλιμάκωσης στήθηκε μετά την κατάρριψη «ρωσικών drones» από την Πολωνία.
Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν «ρωσικά drones τα οποία παραβίασαν τον εναέριο χώρο της χώρας».
Η Πολωνία επικαλέστηκε το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ που προβλέπει τη συνεννόηση όλων των μελών της Συμμαχίας σε περίπτωση που κάποιο από αυτά πιστεύει ότι απειλείται η εδαφική του ακεραιότητα, η πολιτική του ανεξαρτησία ή η ασφάλειά του.
Ανακοίνωση εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δηλώνοντας έτοιμο να επικοινωνήσει για το θέμα με το πολωνικό υπουργείο Άμυνας, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «μύθους» τους πολωνικούς ισχυρισμούς.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε μια αινιγματική ανάρτηση στο Truth Social, γράφοντας: «Τι συμβαίνει με τη Ρωσία που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Πολωνίας με drones; Πάμε!».
Νωρίτερα, ο Μαρκ Ρούτε, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, έστειλε μήνυμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι: «είμαστε σε εγρήγορση και ότι θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή του εδάφους του ΝΑΤΟ».
Οι υπουργοί Άμυνας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου όπου καταδίκασαν την εισβολή των drones και εξέφρασαν τη στήριξή τους στη Βαρσοβία.
«Πρέπει να εργαστούμε για ένα κοινό σύστημα αεροπορικής άμυνας πάνω από την Ευρώπη», δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε με την ΕΕ για αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε για τον «πραγματικό κίνδυνο» εξάπλωσης της σύγκρουσης πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.
Το in κάλυψε λεπτό προς λεπτό ό,τι συνέβη μετά την εισβολή των drones στην Πολωνία
- Άρθουρ Μίλερ: Ο Αβραάμ Λίνκολν της αμερικανικής λογοτεχνίας
- Χαμηλές οι προσδοκίες για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας – Το θέμα των θαλασσίων ζωνών είναι εκτός ατζέντας
- Εσθονία: Η Ρωσία «ανησυχεί πολύ για τον επανεξοπλισμό της Ευρώπης» – Σπεύδει να ανασυγκροτηθεί
- RENURE: H EE προωθεί λιπάσματα από κοπριά για να περιορίσει τη χημική ρύπανση
- Υπέρ της απαλλαγής όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση των Σπαρτιατών τάχθηκε ο εισαγγελέας
- Αιγάλεω: Κατασκευάζεται νέος βρεφονηπιακός σταθμός






