Τσέφεριν: «Δεν είμαι υπέρ του αποκλεισμού αθλητών»
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για το Ισραήλ και την κατάσταση στην Γάζα, αλλά και για την τιμωρία που έχει επιβληθεί στη Ρωσία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του στο Politico για το ζήτημα της συμμετοχής των ισραηλινών συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά τις πιέσεις που δέχεται η Ομοσπονδία λόγω του πολέμου στη Γάζα.
Σε αντίθεση με την περίπτωση της Ρωσίας, η οποία παραμένει αποκλεισμένη εδώ και τριάμισι χρόνια μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ο Τσέφεριν εμφανίστηκε πιο διστακτικός: «Δεν είμαι υπέρ του αποκλεισμού των αθλητών. Τι μπορεί να κάνει ένας αθλητής απέναντι στην κυβέρνησή του για να σταματήσει τον πόλεμο; Είναι πάρα πολύ δύσκολο», ανέφερε o Τσέφεριν χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, όμως, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα: «Αυτό που συμβαίνει στους αμάχους με πονάει προσωπικά, με σκοτώνει. Δεν μπορείς να βλέπεις ακόμη τέτοιες εικόνες».
Όσον αφορά τη Ρωσία, ο Σλοβένος πρόεδρος της UEFA υπενθύμισε ότι η τιμωρία ισχύει από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τόνισε ότι δεν διαφαίνεται άμεση αλλαγή: «Η αποβολή των ρωσικών ομάδων κρατάει εδώ και τρία χρόνια και μισό. Ο πόλεμος τελείωσε; Δεν τελείωσε. Οπότε, προς το παρόν, δεν ξέρω αν θα υπάρξουν εξελίξεις».
Με αυτήν τη στάση, η UEFA διατηρεί το εμπάργκο στη Ρωσία, ενώ αφήνει ανοικτό το κεφάλαιο του Ισραήλ, τονίζοντας τη δυσκολία να ληφθούν μέτρα που θα τιμωρούσαν αθλητές για αποφάσεις κυβερνήσεων.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Ο Άρης γνωστοποίησε την απόκτηση του 28χρονου, διεθνή Ιβοριανού επιθετικού ως δανεικό για 1,5 έτος από τη Φιορεντίνα. αφού πρώτα ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.