Νέα Στύρα: «Κόλλησαν τα πηδάλια του πλοίου» – «Δεν είδα την ξέρα» – Τι είπε ο πλοίαρχος στην απολογία του
Τι υποστήριξε ο πλοίαρχος για το ατύχημα στα Νέα Στύρα - Ο ίδιος παραμένει υπό κράτηση - Οι κατηγορίες εναντίον του
Ο πλοίαρχος του «Παναγία Παραβουνιώτισσα» φαίνεται να είπε στην απολογία του ότι κόλλησαν τα πηδάλια του πλοίου για το φέρι μποτ που προσάραξε σε ξέρα στα Νέα Στύρα.
Παραμένει υπό κράτηση ο πλοίαρχος
Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι δεν είδε την ξέρα.
Ο καπετάνιος επιχείρησε να υποστηρίξει ότι ο ίδιος δεν φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη, καθώς υπήρχε τεχνικό πρόβλημα στο πλοίο.
Ωστόσο, ο ανακριτής στο Λιμεναρχείο της Χαλκίδας διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια.
Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης μετά την προσάραξη του «Παναγία Παραβουνιώτισσα»:
Οι κατηγορίες κατά του πλοιάρχου για το ατύχημα στα Νέα Στύρα
Ο πλοίαρχος κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τις αρμόδιες Αρχές για την προσάραξη του φέρι μποτ.
«Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ) του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του, περίπου δέκα λεπτά μετά το συμβάν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, οι ενέργειες της πλοιοκτήτριας εταιρείας αμέσως μετά το περιστατικό μπήκαν στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, μετά από καταγγελίες για σοβαρές παραλείψεις.
«Το Υπουργείο ενημέρωσε τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη μη ανταπόκριση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του επιβατηγού – δρομολογιακού «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» στις προβλεπόμενες ενέργειες αποκόλλησης και ναυαγιαίρεσης, παρότι έχουν ήδη παρέλθει περισσότερες από 14 ώρες από τη στιγμή του συμβάντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Ναυτιλίας.
- Νιούκαστλ – Μπρέντφορντ 2-3: «Ζωντανές» για Ευρώπη, με γκολ στο 85′ οι «Μέλισσες»!
- Πληθωρισμός: Τι λέει ο Τραμπ και τι πληρώνουν οι πολίτες
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα πρώτα ματς της 20ης αγωνιστικής (pic)
- Ουκρανία: Έρχεται το τέλος του πολέμου; Η αμερικανική διαρροή για εκλογές και το νέο «τελεσίγραφο» Τραμπ
- Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1: «Άλμα» παραμονής, με γκολ του Ουκάκι στο ντεμπούτο του! (vid)
- Ο Άνταμ Σάντλερ νοσταλγεί τη συνεργασία του με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στην ταινία «Χτυπημένος από έρωτα»

