Γάζα: Τουλάχιστον 10 νεκροί από το πρωί της Πέμπτης – Το Ισραήλ εξετάζει την απάντηση της Χαμάς
Αδιάκοπες είναι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα - Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι εξετάζει την απάντηση της Χαμάς
Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές από το πρωί της Πέμπτης.
Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις του Ισραήλ σε όλη την επικράτεια της Λωρίδας της Γάζας
Σύμφωνα με το Al Jazeera, τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην κεντρική Γάζα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις τους.
Το AJ επικαλείται ιατρικές πηγές από τα νοσοκομεία των Μαρτύρων του Αλ-Ακσά και του αλ-Άουντα.
Σε άλλη επίθεση του Ισραήλ, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην περιοχή αλ-Μαουάσι στη νότια Γάζα, σύμφωνα με ιατρική πηγή από το νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη της Χαν Γιουνίς.
Οι νέες φονικές επιθέσεις του Ισραήλ έρχονται αφότου την Τετάρτη οι IDF σκότωσαν τουλάχιστον 77 ανθρώπους, ανάμεσά τους 25 πεινασμένους Παλαιστίνιους που αναζητούσαν βοήθεια.
Πεινασμένοι Παλαιστίνιοι κουβαλούν σακιά από αλεύρι που πήραν από φορτηγό με βοήθεια στην πόλη της Γάζας.
Το Ισραήλ εξετάζει την απάντηση της Χαμάς
Η Χαμάς ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρωί ότι «μόλις υπέβαλε την απάντησή της και αυτή των παλαιστινιακών παρατάξεων» στους μεσολαβητές μετά από εβδομάδες άκαρπων συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
Hamas responds to Israeli ceasefire offer after weeks of stalled talks in Qatar
➡ https://t.co/UNOAqN2mZp pic.twitter.com/23Y8KNm9Tn— FRANCE 24 English (@France24_en) July 24, 2025
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έλαβε την απάντηση της Χαμάς και ότι την εξετάζει.
Σύμφωνα με το AFP, η απάντηση περιελάμβανε τροποποιήσεις των όρων σχετικά με την είσοδο της βοήθειας στη Γάζα και τις περιοχές από τις οποίες πρέπει να αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός, ενώ ζητούνται εγγυήσεις για τον μόνιμο τερματισμό του πολέμου.
- Υπάρχει ζωή χωρίς social media; Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τα παιδιά της Αυστραλίας
- Νομπέλ Λογοτεχνίας: Ο Σεφέρης, ο Ελύτης και «Η Συναυλία των Υακίνθων»
- Διονύσης Σχοινάς: Κάνει «Μαύρα Χριστούγεννα» με το νέο ανατρεπτικό τραγούδι του
- Συναγερμός στο Μαξίμου από τις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη
- Ο Ολυμπιακός φροντίζει για το ευρωπαϊκό του μέλλον: Τι σημαίνει το «προσπέρασμα» στη Μπόντο
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τον Λάκη Λαζόπουλο: Έρχεται η τελευταία εκπομπή για το 2025





