Βύθιση σκάφους της Frontex ανοιχτά της Λέσβου
Πρόκειται για σκάφος της πορτογαλικής ακτοφυλακής που περιπολούσε υπό την ομπρέλα του Οργανισμoυ Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, μετά τον εντοπισμό 36 μεταναστών στην περιοχή Λάψαρνα.
Σκάφος της FRONTEX βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου, αφότου προσέκρουσε σε ξέρα.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για σκάφος της πορτογαλικής ακτοφυλακής που περιπολούσε υπό την ομπρέλα του Οργανισμoυ Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, μετά τον εντοπισμό 36 μεταναστών στην περιοχή Λάψαρνα.
Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά από μαρτυρίες ίδιων των μεταναστών.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών σκάφος της Frontex προσέκρουσε σε αβαθή και βυθίστηκε.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα σκάφος του Λιμενικού καθώς και ελικόπτερο, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης τυχόν επιβαινόντων.
Στο σκάφος επέβαιναν πέντε Πορτογάλοι, μέλη του πληρώματος καθώς και ένας Ελληνας. Ολοι τους μπήκαν σε σωστική λέμβο και τους περισυνέλεξε σκάφος του ελληνικού λιμενικού, όπου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μόλυβου.
Δείτε βίντεο
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7


