Κακοκαιρία: Σε χειμάρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι στα Ιωάννινα – Μπλακ άουτ στην Ύδρα
Η ξαφνική καταιγίδα στα Ιωάννινα συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα - Η κακοκαιρία έπληξε πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα
Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία με τα ξαφνικά μπουρίνια το Σάββατο, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε πολλούς δήμους οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.
Στη Θεσσαλία, από τους σφοδρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα και προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες λόγω χαλαζόπτωσης. Η Πυροσβεστική έλαβε 253 κλήσεις για κοπές δέντρων και προβλήματα στις υποδομές, ιδιαίτερα στον Δήμο Παλαμά, στις Σοφάδες και στην Ελασσόνα.
Δεκάδες κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική στα Ιωάννινα για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια
Σε ποτάμια μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι στα Ιωάννινα
Τα Ιωάννινα βρέθηκαν επίσης στο έλεος της κακοκαιρίας, με ένα ισχυρό καιρικό μέτωπο να σαρώνει ην περιοχή χθες το απόγευμα. Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, η ξαφνική καταιγίδα συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους και έντονη βροχόπτωση, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα, πτώσεις δέντρων.
Δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, με συνεχείς αναφορές πολιτών κυρίως για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στα χαμηλά σημεία της πόλης, όπως στη Λιμνοπούλα, την οδό Γεννηματά και τη Βογιάννου. Επίσης η Μακαρίου ξανά σε χείμαρρο, στο ίδιο σημείο όπου είχαν σημειωθεί σοβαρές πλημμύρες τον Αύγουστο του 2024.
Κακοκαιρία: Μπλακ άουτ στην Ύδρα
Από την ισχυρή καταιγίδα, χωρίς ρεύμα έμεινε για περίπου επτά ώρες η Ύδρα – από τις 5:00 το απόγευμα έως και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Η μπόρα διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και συνοδευόταν από ισχυρούς κεραυνούς και αστραπές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν δύο στύλοι ηλεκτροδότησης, ενώ στο έσπευσε συνεργείο για την αποκατάσταση της βλάβης.
- Κατασβέστηκε η φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – Φλόγες 20 μέτρων, «αν δεν κλείναμε σωλήνες θα έφτανε στην Ε.Ο.»
- Η μεγάλη ώρα για τον Ελ Κααμπί έφτασε: Μαρόκο και Σενεγάλη «μάχονται» στον τελικό του Κόπα Άφρικα
- Δευτέρα κάτι έχω; Η ρουτίνα της Κυριακής που μειώνει το άγχος της επόμενης μέρας
- Ινδονησία: Οι αρχές εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους που είχε χαθεί από τα ραντάρ
- Χειμερινές εκπτώσεις: Πρώτη Κυριακή με ανοιχτά τα καταστήματα – Το ωράριο
- Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης της ετήσιας άδειας από το 2026
