Δήμος Θεσσαλονίκης: «Φωτίζουμε τα Τείχη»
Ο σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση του έργου σε δύο φάσεις, με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος του 2026.
Μία νέα σελίδα στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης ανοίγει με το φιλόδοξο έργο φωτισμού των Βυζαντινών Τειχών, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης. Το έργο με τίτλο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις πολιτιστικού φωτισμού που έχουν γίνει ποτέ στον αστικό ιστό της συμπρωτεύουσας.
Ο σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση του έργου σε δύο φάσεις, με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος του 2026. Συγκεκριμένα, πρόκειται να φωτιστούν:
- Το βορειοδυτικό και το βορειοανατολικό τείχος της Ακρόπολης
- Το Επταπύργιο
- Τα δυτικά τείχη της πόλης
Τα Βυζαντινά Τείχη αποκτούν τον φωτισμό που τους αξίζει
Σε ανάρτηση του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ανέφερε ότι ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα έργα πολιτιστικού φωτισμού που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στην πόλη. Τα Βυζαντινά Τείχη αποκτούν τον φωτισμό που τους αξίζει όπως αναφέρει χαρακτηρίζοντας το έργο ως εμβληματικό που ενώνει την ιστορία με την τεχνολογία και μεταμορφώνει τον νυχτερινό ορίζοντα της Θεσσαλονίκης. «Δίνουμε φως στην ιστορία – φωτίζουμε το μέλλον της πόλης μας» όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε ανάρτηση του.
Το επόμενο βήμα, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, είναι ο φωτισμός του Λευκού Πύργου – συμβόλου της πόλης – που θα αποτελέσει τη συνέχεια αυτής της στρατηγικής για τον πολιτιστικό φωτισμό μνημείων.
*πηγή εικόνας, https://thessaloniki.gr/dcim100mediadji_0477-jpg/
- Δυτική Όχθη: Έντονες αντιδράσεις από τους Παλαιστίνιους για τα νέα μέτρα του Ισραήλ – «De facto προσάρτηση»
- Greece Energy Outlook: Deals and Vertical Corridor Talks
- Φάμελλος για Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Είμαστε υπερήφανοι που καθιερώθηκε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
- Από το Hamnet στο H is for Hawk: Γυναίκες, γεράκια και η αθόρυβη ανατροπή των έμφυλων στερεοτύπων
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση της Παγκρητίου Ενώσεως
- Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της νύχτας – Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Λάκη Ραπτάκη
