Δράμα: «Αντιδρά σε εξωτερικά ερεθίσματα ο ορειβάτης» – Τι λένε οι διασώστες που τον προσέγγισαν
Οι διασώστες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου για τη μεταφορά του ορειβάτη σε νοσοκομείο.
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα βάθους άνω των 800 μέτρων στη Δράμα, ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από αρκούδα τη Δευτέρα το μεσημέρι.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο ορειβάτης αντέδρασε σε εξωτερικά ερεθίσματα από τους διασώστες που τον προσέγγισαν στο βάθος της χαράδρας.
Πώς συνέβη
Ο ίδιος μαζί με έναν φίλο του βρίσκονταν στην περιοχή του παρθένου δάσους του Φρακτού, στον δήμο Παρανεστίου. Η περιοχή είναι δυσπρόσιτη και για τον λόγο αυτό, οι διασώστες της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής ζήτησαν τη συνδρομή ελικοπτέρου για την ανάσυρση και μεταφορά του πεζοπόρου.
Ο ορειβάτης είχε εντοπιστεί χθες στη χαράδρα και σήμερα ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες από την ΕΜΑΚ για την ανάσυρσή του. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παρανεστίου, Αναστάσιο Καγιαόγλου, οι άνδρες της ΕΜΑΚ που κατέβηκαν στη χαράδρα με σχοινιά, είχαν από χθες οπτική επαφή με τον ορειβάτη αλλά δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν.
Δύσβατη περιοχή
Oι δύο ορειβάτες φαίνεται όπως είπε στο thestival.gr ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, να πήγαν στη δύσβατη περιοχή για να δουν από κοντά ένα παλαιό μαχητικό αεροπλάνο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που είχε καταπέσει πριν 77 χρόνια μέσα στο συγκεκριμένο δάσος.
«Προφανώς αιφνιδιάστηκαν από την αρκούδα και δεν αντέδρασαν σωστά. Από ότι έχω πληροφορηθεί, τον έναν η αρκούδα τον χτύπησε και ο άνθρωπος έπεσε σε μια μεγάλη χαράδρα και ο δεύτερος είναι ανεβασμένος πάνω σε ένα δένδρο» είπε ο κ. Ράμος, προσθέτοντας ότι στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο του ΟΦΚΑΘ από τη βάση του Παρανεστίου Δράμας καθώς και Πυροσβέστες.
«Η περιοχή είναι δύσβατη και οι εθελοντές μας αλλά και οι πυροσβέστες μπορούν να την προσεγγίσουν μόνο πεζοί. Χρειάζεται πάνω από 1,5 ώρα πεζοπορίας για να φτάσουν στο σημείο», συμπλήρωσε ο κ. Ράμος.
- Ο Όμιλος Antenna εξαγοράζει τον κορυφαίο οργανισμό Μέσων Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας της Ιταλίας, GEDI, που εκδίδει και τη La Repubblica
- Προπονήθηκε η Εθνική Ανδρών ενόψει των φιλικών με Παραγουάη και Ουγγαρία (pics)
- Ηγέτες της ακροδεξιάς έσπευσαν στη Βουδαπέστη να στηρίξουν τον Όρμπαν, τον πρωτεργάτη του ευρωπαϊκού MAGA
- Ανδρουλάκης: Στα χέρια του η καθαρογραμμένη απόφαση για τις υποκλοπές – «Ντροπιαστική» η εικόνα από τη Λάρισα
- Ο Πάπα Εσιέντου δέχεται απειλές για τη ζωή του λόγω «Χάρι Πότερ»
- Μπαρτομέου: «Όταν ήρθε η ώρα της ανανέωσης του Μέσι, τον έδιωξαν»



