Χαλκιδική: Να διερευνηθούν ευθύνες για ανθρωποκτονία στο λούνα παρκ από αμέλεια ζητά ο Εισαγγελέας Εφετών
Τη δικογραφία για το τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική, με θύμα έναν 19χρονο από τη Βέροια, επέστρεψε σήμερα ο εισαγγελέας εφετών Θεσσαλονίκης
Ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης επιστρέφει στη Χαλκιδική τη δικογραφία, που αφορά το δυστύχημα στο λούνα παρκ του Πευκοχωριού τον περσινό Αύγουστο, με θύμα τον 19χρονο από τη Βέροια.
Όσον αφορά το σκέλος των ευθυνών των αιρετών, δηλαδή της δημάρχου, των δύο αντιδημάρχων και των υπαλλήλων, που είχαν ήδη παραπεμφθεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο εισαγγελέας ζήτησε να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση και να ερευνηθεί εάν έχουν ποινικές ευθύνες και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και έτσι η έρευνα θα συνεχιστεί εκεί ως προς αυτά τα πρόσωπα.
Ο ιδιοκτήτης
Ως προς το σκέλος των ευθυνών, που αφορά τον ιδιοκτήτη, τον χειριστή του συγκεκριμένου παιχνιδιού και ενός μηχανικού, αναμένεται η ετυμηγορία του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου για την παραπομπή τους σε δίκη ή όχι, καθώς αυτοί αντιμετώπισαν κυρίως το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.
- Χιόνια: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Στα λευκά «ντύθηκαν» τα ορεινά – Δορυφορική εικόνα από το παγωμένο οροπέδιο Νευροκοπίου
- Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας –Μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE
- Λίβερπουλ – Μπάρνσλεϊ 4-1: Πρόκριση για τους «Reds» και τώρα Μπράιτον! – Αναλυτικά τα ζευγάρια στους «32»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]
- Γιουβέντους – Κρεμονέζε 5-0: «Πάρτι» για τη Μεγάλη Κυρία
- Ιράν: Απελευθέρωσε «ελληνόκτητο τάνκερ» μετά από δύο χρόνια


