Αναδίπλωση Καιρίδη για το Κυπριακό: Διαρκής εφιάλτης για τους Ελληνοκύπριους και ολόκληρο τον Ελληνισμό η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στη Βουλή δήλωσή του για το Κυπριακό, αναφερόμενος σε «διχοτόμηση» της Κύπρου, ο Δημήτρης Καιρίδης διευκρινίζει τι εννοούσε...
«Η Τουρκία κατέχει παράνομα μεγάλο μέρος της Κύπρου από το 1974. Αυτονόητο καθήκον όλων μας είναι ο αγώνας ενάντια στην παράνομη κατοχή και υπέρ της επανένωσης της Μεγαλονήσου στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ», τονίζει ο Δημήτρης Καιρίδης, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε δήλωσή του για το Κυπριακό εντός Βουλής.
Επισημαίνει, μάλιστα, ότι «όπως θα διαπιστώσει κάθε καλόπιστος αναγνώστης ολόκληρου του σχετικού αποσπάσματος των πρακτικών της σημερινής συνεδρίασης στη Βουλή, η ένστασή μου είχε να κάνει με το ότι στην Κύπρο δεν έχουμε να κάνουμε με ένα όνειρο του Ερντογάν, αλλά με έναν εφιάλτη, κάτι δηλαδή πολύ χειρότερο από αυτό που υπονόησε ο συνάδελφος της Πλεύσης Ελευθερίας».
«Με λίγα λόγια, η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο είναι ένας διαρκής εφιάλτης για τους Ελληνοκύπριους και ολόκληρο τον Ελληνισμό», αναφέρει καταληκτικά.
Τι είπε στη Βουλή ο Καιρίδης περί «διχοτόμησης»
Υπενθυμίζεται ότι προκλήθηκε ένταση στη Βουλή αναφορά του προέδρου της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Καιρίδη, για τη διχοτόμηση της Κύπρου, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να αντιδρούν οργισμένα, διευκρινίζοντας στον συνάδελφο τους πως πρόκειται για παράνομη κατοχή από την Τουρκία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καιρίδης σχολίασε αναφορά του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία πως ο Ερντογάν «ονειρεύεται διχοτόμηση», λέγοντας πως την έχει πραγματοποιήσει από το 1974.
- Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τίμι Άλεν
- Κλειστός ο Δήμος Πυλαίας–Χορτιάτη την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου λόγω συμμετοχής στην απεργία των δήμων της χώρας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Αθήνα οι συλληφθέντες για το σκάνδαλο – Aνάμεσά τους γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής
- Τροχαίο στο Παγκράτι: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό που διέσχιζε τον δρόμο
- Πάσχος Μανδραβέλης: «Μετά όσα είπα για τον Φραπέ με απείλησαν ότι θα έχω την τύχη του Καραϊβάζ»
- Η Μπαρτσελόνα παίρνει μέτρα ενόψει Ολυμπιακού για να μη γίνει… ΣΕΦ το γήπεδό της!



