
Γερμανία: Το Βερολίνο παύει να δημοσιοποιεί λεπτομέρειες της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
Πλέον η Γερμανία δεν θα δημοσιοποιεί πληροφορίες που αφορούν την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, ώστε να μην δίνει στην Ρωσία το πλεονέκτημα της γνώσης των παραδόσεων οπλικών συστημάτων
Η γερμανική κυβέρνηση θα σταματήσει να δημοσιοποιεί λεπτομέρειες της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κίεβο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
Πηγές που έχουν γνώση του θέματος είχαν δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι η δημόσια ενημέρωση για την παράδοση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία θα πρέπει να περιοριστεί ώστε να επιτευχθεί «στρατηγική ασάφεια» και να μην χρησιμοποιείται ως στρατηγικό πλεονέκτημα από τη Ρωσία.
«Υπό την ηγεσία μου, η συζήτηση περί παραδόσεων όπλων, το διαμέτρημά τους, τα οπλικά συστήματα και ούτω καθεξής δεν θα γίνεται δημοσίως» είπε ο Μερτς μιλώντας στα τηλεοπτικά κανάλι RTL/ntv στο Κίεβο.
Take care and we keep in touch.
Always if you want. You can call. pic.twitter.com/ZfHz8IwxMY— Bundeskanzler Friedrich Merz (@bundeskanzler) May 10, 2025
Η Γερμανία ενημέρωνε διεξοδικά για την στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, η Γερμανία αρχικά ανακοίνωσε σποραδικά τη στρατιωτική βοήθεια που παρείχε στο Κίεβο.
Πιεζόμενη από βουλευτές και μέσα ενημέρωσης, άρχισε αργότερα να δημοσιοποιεί μια λίστα των όπλων και άλλων προϊόντων που διέθετε στην Ουκρανία.
Ο Μερτς τόνισε ότι η δέσμευση της Ουκρανίας να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία δεν αλλάζει.
«Η Γερμανία θα συνεχίσει να επεκτείνει την οικονομική υποστήριξή της (…) Βασίζομαι σε εσάς (…) να κάνετε το ίδιο», πρόσθεσε, απευθυνόμενος σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.
Auf dem Weg nach Kyjiw.
Die Ukraine kann sich auf uns verlassen. pic.twitter.com/R4Tz03iZdx— Bundeskanzler Friedrich Merz (@bundeskanzler) May 9, 2025
Take care and we keep in touch.
Always if you want. You can call. pic.twitter.com/ZfHz8IwxMY— Bundeskanzler Friedrich Merz (@bundeskanzler) May 10, 2025
- Αμαζόνιος: «Ψηφιακή αποικιοκρατία» – Πώς το ίντερνετ επηρεάζει τη ζωή των αυτόχθονων πληθυσμών
- Email gate: Αλληλοκατηγορίες και μετάθεση ευθυνών στη δίκη για τη διακίνηση των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων
- Η Under Armour μας συστήνει την πιο ολοκληρωμένη σειρά running για κάθε χιλιόμετρο
- Άλιμος: 15χρονος τραυμάτισε ηλικιωμένη αρπάζοντας με τη βία αλυσίδα λαιμού και την τσάντα της με χρήματα
- Νετανιάχου: Εγώ και ο Τραμπ συμφωνούμε στα βασικά σχετικά με το Ιράν
- Η Κομισιόν χαλαρώνει τους δημοσιονομικούς κανόνες λόγω Ιράν – Για να αντιμετωπίσουν τα κράτη-μέλη την ενεργειακή κρίση



