Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ελλάδα – Ισπανία 14-16: «Ασημένια» η γαλανόλευκη, λύγισε στο φινάλε (vid)

Ελλάδα – Ισπανία 14-16: «Ασημένια» η γαλανόλευκη, λύγισε στο φινάλε (vid)

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 16-14 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου πόλο από την Ισπανία, παίρνοντας έτσι το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση και μαζί την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Ελλάδα έδωσε τη μάχη της απέναντι στην πολύ ισχυρή Ισπανία, όμως ηττήθηκε με 16-14 στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Πόλο, παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο, επιστρέφοντας όμως στον τελικό της διοργάνωσης μετά το 1997.

Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου πέραν του μεταλλίου που προσθέτει στη συλλογής, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των 16, έχει εξασφαλίσει και την παρουσία της στο μεγάλο ραντεβού της Σιγκαπούρης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι άρχισε με την Ελλάδα να είναι άτυχη έχοντας δύο δοκάρια, ενώ η Ισπανία στην πρώτη της φάση ουσιαστικά άνοιξε το σκορ με τον Μπούστος. Ο Γενηδουνιάς ισοφάρισε σε 1-1, αλλά ο Μουνιαρίθ έβαλε ξανά μπροστά τους Ίβηρες με 2-1. Κάπου εκεί η «γαλανόλευκη» έσφιξε την άμυνά της, εκμεταλλεύτηκε τον παραπάνω και βρέθηκε μπροστά με 4-2 χάρη στα γκολ των Κάκαρη, Γκίλα και Γιαννάτου, με την πρώτη περίοδο να κλείνει έτσι.

Το δεύτερο οκτάλεπτο άρχισε καλά για την Ισπανία, η οποία με δύο γκολ των Τάουρα και Καμπάνιας ισοφαρίζοντας σε 4-4. Ένα πέναλτι του Γενηδουνιά και ένα γκολ του Φερέρ ανέβασε το σκορ στο 5-5. Οι Ίβηρες πέρασαν μπροστά με πέναλτι του Γρανάδος, όμως ο Γκίλας ισοφάρισε σε 6-6. Ακολούθησαν δύο γκολ από τον Αργυρόπουλο και από ένα των Μπιελ και Γρανάδος για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο ισόπαλο 8-8.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με πέναλτι για κάθε ομάδα, στα οποία ευστόχησε από τη μία πλευρά ο Γενηδουνιάς και από την άλλη ο Γρανάδος για το 9-9. Έπειτα ακολούθησαν τρία γκολ των Ισπανών με τους Γρανάδος και Μπιελ (x2), με αποτέλεσμα να βρεθούν στο 12-9. Ένα πέναλτι του Αργυρόπουλου πάντως μείωσε σε 12-10, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Το τελευταίο οκτάλεπτο άρχισε με τον Αργυρόπουλο να σκοράρει μειώνοντας σε 12-11, όμως δύο γκολ των Σαναχούια και Βαρέλα για να κάνουν οι Ίβηρες το 14-11. Ο Αργυρόπουλος ξανά όμως βρήκε δίχτυα και μείωσε σε 14-12. Ένα γκολ του Καμπάνια και ένα του τερματοφύλακα, Αγκίρε, (καθώς είχε αφήσει το τέρμα του ο Ανδρεάδης) έφεραν την Ισπανία στο 16-12. Η Ελλάδα βρήκε δύο γκολ με τους Κάκαρη και Καλογερόπουλο, για το τελικός 16-14.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-6, 2-4, 4-4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο