Έκτος ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν κατάφερε να μπει στη ζώνη των μεταλλίων στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Όσιγιεκ.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας πάλεψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στο Όσιγιεκ της Κροατίας και τερμάτισε στην έκτη θέση, μένοντας εκτός της ζώνης μεταλλίων.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε προκριθεί στον τελικό των κρίκων χωρίς προβλήματα έχοντας συγκεντρώσει 14.366 βαθμούς (με βαθμό δυσκολίας 5.5), παρουσιάζοντας μάλιστα το νέο του πρόγραμμα που εναρμονίζεται με τους νέους κανόνες.
Στον τελικό, ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 14.100 βαθμούς (8.300 του έδωσαν οι κριτές), με αποτέλεσμα να βρεθεί στην έκτη θέση. Ο Έλληνας αθλητής… πλήρωσε ουσιαστικά ένα μεγάλο βήμα που έκανε στην έξοδο το οποίο μετρήθηκε σχεδόν ως πτώση και έτσι έχασε πόντους από εκεί για να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά.
Χρυσό μετάλλιο για τον Αντέμ Ασίλ
Για την ιστορία, το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στον Τούρκο Αντέμ Ασίλ με 14.700 βαθμούς, το ασημένιο στον Αζέρο Νικίτα Σιμόνοφ με 14.500 βαθμούς και το χάλκινο στον Αρμένιο Αρτούρ Αβετισιάν με 14.466 βαθμούς.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε στη διοργάνωση για τρίτη φορά και πρώτη μετά από 12 χρόνια. Στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο το 2012 και το χρυσό το 2013.
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Το… παράπονο του Φρανσίσκο: «Εγώ πρέπει να πάρω το βραβείο του MVP, όχι ο Βεζένκοφ»
- H απόφαση του Αντρέι Στογιάκοβιτς για το μέλλον του
- Η Κόβεντρι του Φρανκ Λάμπαρντ επέστρεψε στην Premier League
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
- Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Όσκαρ Σμιντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442