Αναβάθμιση και κατασκευή νέων παιδικών χαρών στην Αθήνα
Εκσυγχρονίζονται 6 παιδικές χαρές στην Αθήνα και κατασκευάζονται και δυο νέες με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, εντάσσεται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η χρηματοδότηση της αναβάθμισης έξι παιδικών χαρών και της δημιουργίας δύο νέων στο Δήμο Αθηναίων, ύψους 1. 100.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, δημιουργούνται δύο νέες παιδικές χαρές επί των οδών Λαχανά και Χρυσηίδος, έκτασης 345 τ.μ, και στην Πλατεία Παρθένη, έκτασης 245 τ.μ., ενώ αναβαθμίζονται οι υφιστάμενες παιδικές χαρές σε: Πλατεία Καρκαβίτσα, Πλατεία Νεαπόλεως, και επί των οδών Κύμης και Αριστομένους, Αμφιτρίτης και Άλτεως, Προμηθέως και Επιδάμνου, και Ησαϊα Σαλώνων και Αξιού.
Προσβασιμότητα και από ΑμεΑ
Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς αστικού εξοπλισμού και απαιτούμενων δαπέδων (επιφάνειες πτώσης και ζώνες όδευσης) και λοιπών υλικών αναβάθμισης, βάσει των προδιαγραφών της ισχύουσας νομοθεσίας.
Η προσβασιμότητα και η χρήση των οργάνων της κάθε παιδικής χαράς και από ΑμεΑ, αποτελεί σημαντική παράμετρο του σχεδιασμού του έργου, σε μια γενικότερη προσέγγιση που προωθεί τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς.
Φορέας υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου είναι ο Δήμος Αθηναίων.
πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/Opanda.gr
- Συνταγή: Σαλάτα με κοτόπουλο στη σχάρα και πέστο
- Το Instagram συμφωνεί: η Ευρώπη χρειάζεται ψηφιακή ενηλικίωση
- Γιατί η Wall Street αφήνει την τεχνολογία και στρέφεται σε άλλες μετοχές
- Φοιτητικά δάνεια στις ΗΠΑ: Η κρίση που ήρθε με καθυστέρηση
- Τέλος εποχής στη Ryanair: Ο Ο’Λίρι μιλά για τη διαδοχή του
- Warner Bros: Το προοίμιο ενός πραγματικού πολέμου για τις υπηρεσίες streaming


