Γιουβέντους – Μίλαν 2-0: Υπόθεση πέντε λεπτών…
Η Γιουβέντους ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της αγωνιστικής στη Serie A, επικρατώντας με 2-0 της Μίλαν στο Τορίνο χάρη στα γκολ των Εμπανγκούλα και Γουεά.
Μια σπουδαία νίκη στη μάχη που δίνει για την είσοδό της στην τετράδα, πήρε η Γιουβέντους, που επικράτησε με 2-0 της Μίλαν, για την 21η αγωνιστική της Serie A, παίρνοντας εκδίκηση για τον προ ημερών χαμένο ημιτελικό του Σούπερ Καπ.
Τα γκολ για τη «Μεγάλη Κυρία», που ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πέτυχαν οι Εμπανγκούλα στο 59′ και Γουεά στο 64′. Έφτασε τους 37 βαθμούς και ανέβηκε στην τέταρτη θέση η Γιούβε, ενώ η ομάδα του Κονσεϊσάο έχασε κι άλλο έδαφος, μένοντας στους 31 βαθμούς σε 20 ματς.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση και απείλησαν αρχικά με το σουτ του Εμπανγκουλά στο 8ο λεπτό και λίγο αργότερα με τον Κοπμάινερς. Η Μίλαν απάντησε με το διαγώνιο σουτ του Λεάο που έβγαλε με δυσκολία ο Ντι Γκρεγκόριο, με το πρώτο μέρος να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.
Η «Μεγάλη Κυρία» κατάφερε τελικά να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας. Στο 59′ ο Εμπανγκουλά σούταρε, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Γκονζάλες και κατέληξε στα δίχτυα του Μενιάν για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα οι παίκτες του Τιάγκο Μότα πήραν προβάδισμα δύο γκολ με τον Γουεά. Ο Αμερικανός πέρασε τον Τομόρι και με ωραίο σουτ από τα αριστερά νίκησε τον Μενιάν για το 2-0, που έμεινε και μέχρι το τέλος του αγώνα.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Ντι Γκρεγκόριο, ΜακΚένι, Γκάτι, Καλουλού, Καμπιάσο, Λοκατέλι, Τουράμ (83′ Φατζιόλι), Γιλντίζ (46′ Γουεά), Κοπμάινερς (75′ Λουίζ), Εμπανγκουλά (90′ Άντζιτς), Γκονζάλες (83′ Βλάχοβιτς)
ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Έμερσον (75′ Καμάρντα), Τομόρι, Γκάμπια, Ερνάντεζ, Μπενασέρ (63′ Χιμένεθ), Φοφανά, Μούσα, Ράιντερς, Λεάο, Έιμπραχαμ
Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής
Παρασκευή, 17/1
Ρόμα-Τζένοα 3-1
Σάββατο, 18/1
Μπολόνια-Μόντσα 3-1
Γιουβέντους-Μίλαν 2-0
Αταλάντα-Νάπολι (21:45)
Κυριακή, 19/1
Φιορεντίνα-Τορίνο (13:30)
Κάλιαρι-Λέτσε (16:00)
Πάρμα-Βενέτσια (16:00)
Βερόνα-Λάτσιο (19:00)
Ίντερ-Έμπολι (21:45)
Δευτέρα, 20/1
Κόμο-Ουντινέζε (21:45)
Η βαθμολογία:
H επόμενη αγωνιστική (22η)
Παρασκευή, 24/1
Τορίνο-Κάλιαρι (21:45)
Σάββατο, 25/1
Κόμο-Αταλάντα (16:00)
Νάπολι-Γιουβέντους (19:00)
Έμπολι-Μπολόνια (21:45)
Κυριακή, 26/1
Μίλαν-Πάρμα (13:30)
Ουντινέζε-Ρόμα (16:00)
Λέτσε-Ίντερ (19:00)
Λάτσιο-Φιορεντίνα (21:45)
Δευτέρα, 27/1
Βενέτσια-Βερόνα (19:30)
Τζένοα-Μόντσα (21:45)
- Πάτρα: Μεγάλο κύκλωμα έκανε απάτες με στοιχηματικές εταιρίες στο διαδίκτυο – Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη
- «Ανακουφισμένος» ο Βέλγος συλλέκτης μετά το προσύμφωνο για τις φωτογραφίες της Καισαριανής
- Ισχυρό πλήγμα στον Τραμπ – Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώνει δασμούς του
- Οι λόγοι που Τσέφεριν-Γκαγκάτσης έβαλαν στο… ψυγείο το θέμα της παραμονής του Λανουά
- Γυναίκα κατηγορείται ότι ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT για να δηλητηριάσει τρεις άνδρες
- Παπασταύρου: Πολύπλευρος ο ρόλος της Ελλάδας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική της Ευρώπης



