Νορβηγία: Κατά του Έλον Μασκ ο πρωθυπουργός της χώρας – «Τα πράγματα δεν θα έπρεπε να είναι έτσι»
«Τα πράγματα δεν θα έπρεπε να είναι έτσι ανάμεσα σε δημοκρατίες και συμμάχους», πρόσθεσε ερωτηθείς για ενδεχόμενη ανάμιξη του Έλον Μασκ στις προσεχείς νορβηγικές βουλευτικές εκλογές
Την ανησυχία του για τις θέσεις που παίρνει ο Έλον Μασκ στην πολιτική ζωή ευρωπαϊκών χωρών εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στέρε.
«Βρίσκω ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας άνθρωπος με σημαντική πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σημαντικούς οικονομικούς πόρους αναμιγνύεται με τόσο άμεσο τρόπο στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών», δήλωσε ο Γιόνας Γκαρ Στέρε μιλώντας σήμερα Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στο δημόσιο νορβηγικό ραδιοσταθμό NRK.
«Τα πράγματα δεν θα έπρεπε να είναι έτσι ανάμεσα σε δημοκρατίες και συμμάχους», πρόσθεσε ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενη ανάμιξη του Ε. Μασκ -το όνομα του οποίου δεν ανέφερε- στις προσεχείς νορβηγικές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το Σεπτέμβριο.
Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, ο δισεκατομμυριούχος πολλαπλασίασε πρόσφατα τα εγκώμια προς το κόμμα της γερμανικής άκρας δεξιάς AfD και τις κατηγορίες εναντίον του πρωθυπουργού της Βρετανίας, του Εργατικού Κιρ Στάρμερ.
«Ελπίζω και πιστεύω πως το σύνολο της νορβηγικής πολιτικής σκηνής θα ταχθεί εναντίον»
«Αν παρακολουθήσουμε κάτι τέτοιο στη Νορβηγία, ελπίζω και πιστεύω πως το σύνολο της νορβηγικής πολιτικής σκηνής θα ταχθεί εναντίον και θα πάρει αποστάσεις», υποστήριξε ο κ. Στέρε, ο οποίος ανήκει στο νορβηγικό Εργατικό Κόμμα.
Εννέα μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 8 Σεπτεμβρίου, ο Στέρε υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις. Υπάρχουν φωνές εντός του κόμματός του που τον καλούν να παραιτηθεί.
Ο αντιμεταναστευτικός σχηματισμός της λαϊκιστικής δεξιάς, το Κόμμα της Προόδου, έρχεται πρώτος με διαφορά στις τελευταίες έρευνες της κοινής γνώμης.
- Ιράν: Οι ΗΠΑ «εξάλειψαν» κάθε στρατιωτική στόχο στο στρατηγικό νησί Χαργκ, λέει ο Τραμπ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Εκτελέσεις στην Κρήτη
- Δεξαμενόπλοιο αμερικανικών συμφερόντων χτυπήθηκε από μη επανδρωμένα πλοία γεμάτα εκρηκτικά
- ΑΑΔΕ: Ανοίγει η ψηφιακή εφαρμογή για υπεύθυνη δήλωση κατοχής αγροτεμαχίων για την ΕΑΕ
- Σε πτώση ξανά η Wall Street – Η ενέργεια προβληματίζει τους επενδυτές
- Γιορτή σήμερα 14 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


