
Κατεχόμενα: Ανησυχία από την είσοδο τούρκου εκτελεστή με σκοπό τη δολοφονία ιδιοκτήτη τράπεζας
Ο Ουνάλ Σιβρί, ο οποίος είχε σκοπό να δολοφονήσει έναν ιδιοκτήτη τράπεζας, κατάφερε να εισέλθει ανενόχλητος στα Κατεχόμενα, έχοντας στην κατοχή του πιστόλι και σφαίρες.
Σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στα κατεχόμενα λιμάνια της Κύπρου έχουν προκύψει, μετά την παράνομη είσοδο ενός εκτελεστή από την Τουρκία, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο (στη φωτογραφία αρχείου από wikipedia.org, επάνω, τμήμα του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου).
Ο Ουνάλ Σιβρί, ο οποίος είχε σκοπό να δολοφονήσει έναν ιδιοκτήτη τράπεζας, κατάφερε να εισέλθει στα Κατεχόμενα κρυμμένος σε φορτηγό TIR, έχοντας στην κατοχή του πιστόλι και σφαίρες.
Η εφημερίδα «Αβρούπα» υπογραμμίζει ότι τα «σύνορα» έχουν μετατραπεί σε «σουρωτήρι»
Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει δημόσια συζήτηση για την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας και ιδίως για τη χρήση του μηχανήματος X-ray στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η «Ντιγιαλόγκ» γράφει ότι οι τελευταίες εξελίξεις έφεραν στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας.
Ο «υπουργός συγκοινωνιών και έργων», Ερχάν Αρικλί, δήλωσε ότι από τα 200 φορτηγά TIR που φτάνουν καθημερινά στο λιμάνι της Αμμοχώστου, μόνο τα 20 περνούν από το μηχάνημα X-ray.
Αντίστοιχα, ο «υπουργός οικονομικών», Οζντεμίρ Μπέροβα, ανέφερε ότι το μηχάνημα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει μόνο το 10% των οχημάτων.
Το Κόμμα του Λαού (ΚΛ) ζητά με ανακοίνωσή του την λήψη μέτρων επειγόντως για κάλυψη του ελλείμματος ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους έξι μήνες συνελήφθησαν τρεις εκτελεστές με όπλα.
Αύξηση της εγκληματικότητας
Η εφημερίδα «Αβρούπα» υπογραμμίζει ότι τα «σύνορα» έχουν μετατραπεί σε «σουρωτήρι», αναφέροντας παλαιότερα περιστατικά δολοφονιών, όπως του δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί και του επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι, οι εκτελεστές των οποίων είχαν έρθει από την Τουρκία.
Επιπλέον, ο «πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου», Μπερτάν Οζέρνταγ, εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση της εγκληματικότητας στα κατεχόμενα, αναφέροντας την ανάγκη καταπολέμησης εγκλημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και την έλλειψη «δικαστών» σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Πηγή: philenews.com/ΚΥΠΕ
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία




