Ιράν: «Ο Άσαντ ουδέποτε ζήτησε βοήθεια από το Ιράν για να πολεμήσει τους αντάρτες»
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί δήλωσε έκπληκτος από την "ανικανότητα" του συριακού στρατού να απωθήσει την επίθεση των ανταρτών
Ο έκπτωτος πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ «δεν ζήτησε ποτέ» βοήθεια από το Ιράν, τον κύριο υποστηρικτή του μαζί με τη Ρωσία, για να αντιμετωπίσει την επίθεση των ανταρτών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί.
Η συριακή κυβέρνηση «δεν μας ζήτησε ποτέ να τη βοηθήσουμε» σε στρατιωτικό επίπεδο, τόνισε ο Αραγτσί μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και διευκρίνισε ότι «εξεπλάγη» από την «ταχύτητα» της επίθεσης των ανταρτών και την «ανικανότητα» του συριακού στρατού να την απωθήσει.
Άσυλο στη Ρωσία
Στο μεταξύ το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγή του Κρεμλίνου μετέδωσε: «Ο Πρόεδρος της Συρίας Άσαντ έφτασε στη Μόσχα. Η Ρωσία τους έχει χορηγήσει, σε αυτόν και την οικογένειά του, άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους».
Υπήρχαν πολλές εικασίες για το πού βρίσκεται ο Άσαντ μετά από αναφορές ότι έφυγε από τη Δαμασκό πριν φτάσουν οι αντάρτες εκεί σήμερα το πρωί. Η Ρωσία, ένας από τους στενότερους συμμάχους του σύρου προέδρου, επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ότι είχε φύγει από τη Συρία, αλλά δεν είπε πού βρισκόταν, ούτε αν η Μόσχα του έδωσε καταφύγιο.
- ΗΠΑ: Οι αρχές αναστέλλουν τις πτήσεις σε αεροδρόμιο του Τέξας, στα σύνορα με το Μεξικό, για «λόγους ασφαλείας»
- Με το βλέμμα στα αστέρια στο Καρπενήσι
- «Η ελπίδα θέλει σκληρή δουλειά» – Η επίδειξη SS26 του Marc Jacobs καταπιάστηκε με το θέμα της θλίψης
- Μπαρτζώκας: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα»
- Φον ντερ Λάιεν: Θέλει να εξαφανιστούν τα προσκόμματα που εμποδίζουν την Ευρώπη να γίνει «παγκόσμιος γίγαντας»
- Ζιζέλ Πελικό: Σπάει την σιωπή της και περιγράφει πως έμαθε την αλήθεια – «Όχι, όχι δεν μπορώ άλλο να το αντέξω»




