
«Ιανός»: Ένοχοι ο πρώην περιφερειάρχης Αγοραστός και τρεις ακόμη για την πλημμύρα
Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.
Τέσσερα χρόνια μετά τον φονικό μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», που έπληξε την Καρδίτσα και άφησε πίσω του τρεις νεκρούς και τεράστιες καταστροφές, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, αλλά και τρεις ακόμη κατηγορούμενους στην υπόθεση, για το αδίκημα της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως (πλημμέλημα) από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο.
Η ποινή που επιβλήθηκε στους 4 καταδικασθέντες είναι 15 μήνες φυλάκιση (έκαστος) με αναστολή.
Την ίδια ώρα το δικαστήριο τους έκρινε αθώους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως, άπαξ και κατά συρροή.
Εκτός από τον Κ. Αγοραστό καταδικάστηκαν, οι δύο προϊστάμενοι της διεύθυνσης τεχνικών έργων, στην περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Νομό Καρδίτσας, αλλά και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας.
- Πυρκαγιά «εξαπλώνεται γρήγορα» σε προάστιο του Λος Άντζελες
- Στο «κόκκινο» η Αλικαρνασσός για τις «γκρίζες ζώνες» του Κτηματολογίου
- Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε ένα μικρό θαύμα – Έκλεισε «τρύπα» 12 δισ. στον προϋπολογισμό
- Η πολυτέλεια «παίζει» στα καλύτερα γήπεδα τένις του κόσμου
- Μέση Ανατολή: Οι επενδυτικές εταιρείες κάνουν σχέδια παρά τον πόλεμο στο Ιράν
- Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις στην Κούβα, που προειδοποιεί για «λουτρό αίματος» αν υπάρξει αμερικανική επίθεση




